Η σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών ρίχτερ, που ταρακούνησε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ το πρωί της Παρασκευής, και έγινε αισθητή από την Ουάσιγκτον μέχρι τη Νέα Υόρκη και το Μέιν τροφοδότησε και...κινηματογραφικά σενάρια συνωμοσίας και επιστημονικής φαντασίας. «Ο Θεός στέλνει στην Αμερική ισχυρά σημάδια για να μας πει να μετανοήσουμε. Σεισμούς, εκλείψεις και πολλά άλλα που θα ακολουθήσουν. Προσεύχομαι η χώρα μας να τα καταλάβει», έγραψε σε ανάρτησή της στο «Χ»  η βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και υπέρμαχος θεωριών συνωμοσίας.

Το γεγονός ότι ο σεισμός «χτύπησε» τη Νέα Υόρκη τρεις ημέρες πριν την έκλειψη Ηλίου, εκτιμήθηκε από κάποιους Αμερικανούς ως «κακός οιωνός». Ορισμένοι σημείωναν ότι το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίστηκε κοντά σε λέσχη γκολφ που ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ, στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ. Στον αντίποδα η ομάδα MeidasTouch, επιτροπή πολιτικής δράσης εναντίον του Τραμπ, ανήρτησε στο «Χ» έναν χάρτη του Νιου Τζέρσεϊ, στον οποίο απεικονίζεται η φιγούρα του Τζο Μπάιντεν με...φλόγες λέιζερ στα μάτια.

Ο σεισμός των 4,8 ρίχτερ ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος σεισμός που καταγράφηκε στην περιοχή τις τελευταίες πέντε δεκαετίες και ο ισχυρότερος στο Νιου Τζέρσεϊ εδώ και περισσότερα από 240 χρόνια , σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Οι αρχές ανέφεραν ελάχιστες ζημιές και κανέναν τραυματισμό.