Η Νίκι Χέιλι, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη, ετοιμάζεται να βάλει τέλος στην εκστρατεία της για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αφήνοντας τον Ντόναλντ Τραμπ μοναδικό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, μετέδωσαν η Wall Street Journal και το CNN.

Η Χέιλι αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της κατά την διάρκεια ομιλίας της σήμερα από το Τσάρλεστον, πρωτεύουσα της Νότιας Καρολίνας, της οποίας υπήρξε κυβερνήτης, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πλέον σχεδόν οριστικοποιήσει τη δεύτερη αναμέτρησή του με τον Τζο Μπάιντεν την 5η Νοεμβρίου, μετά τη θριαμβευτική νίκη του στις εσωκομματικές διαδικασίες τη χθεσινή «Σούπερ Τρίτη», στις οποίες συνέτριψε τη Νίκι Χέιλι.

Ο πρώην πρόεδρος σάρωσε σε σχεδόν όλες τις πολιτείες όπου διεξήχθησαν ψηφοφορίες. Ανάμεσά τους ήταν η Καλιφόρνια και το Τέξας -οι δυο πολυπληθέστερες-, καθώς και η Βόρεια Καρολίνα.

Πλαισιωμένος από υποστηρικτές του στην πολυτελή κατοικία του στη Φλόριντα, ο μεγιστάνας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για αυτή την «φοβερή βραδιά», την «απίστευτη μέρα». Δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στην κυρία Χέιλι, την τελευταία Ρεπουμπλικανή στον δρόμο του στην κούρσα για το χρίσμα του κόμματος, επιλέγοντας να στρέψει όλα τα πυρά του στον -όπως δείχνουν όλα- αντίπαλό του τον Νοέμβριο, τον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν.

Η πενηντάρα πάντως στέρησε από τον Ντόναλντ Τραμπ, 77 ετών, το sweep, το 15/15, κερδίζοντας στο Βερμόντ, αραιοκατοικημένη πολιτεία στα σύνορα με τον Καναδά.