Η δημοπρασία οργανώνεται από το eBay για λογαριασμό της ΜΚΟ Glide, η οποία μοιράζει δωρεάν γεύματα, παρέχει φιλοξενία, ιατρικές εξετάσεις και εκπαίδευση στους αστέγους.

Ανώνυμος εκατομμυριούχος θα πληρώσει κάτι παραπάνω από 19 εκατομμύρια δολάρια για ένα δείπνο με τον Αμερικανό μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, αφού κέρδισε στην 21η και τελευταία δημοπρασία προς όφελος μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που βοηθά τους άστεγους στο Σαν Φρανσίσκο (8.000 ήταν το 2019).

Η δημοπρασία ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, με τιμή εκκίνησης τα 25.000 δολάρια. Το βράδυ της Παρασκευής, όταν «έκλεισε» η διορία κατάθεσης προσφορών, η τιμή είχε φτάσει τα 19.000.100 δολάρια, σύμφωνα με τον όμιλο διαδικτυακού εμπορίου eBay.

Ο δωρητής, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του, θα περάσει «ένα αξέχαστο απόγευμα» με τον ιδιοκτήτη της Berskshire Hathaway και άλλους επτά προσκεκλημένους στο εστιατόριο Smith & Wollensky Steakhouse στη Νέα Υόρκη.

Στην προηγούμενη δημοπρασία, πριν από την πανδημία, ο επιχειρηματίας Τζάστιν Σαν, που δραστηριοποιείται στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, είχε δώσει 4,6 εκατομμύρια για να δειπνήσει με τον Γουόρεν Μπάφετ.