Ηλεκτρικό τρένο: Βόλος-Θεσσαλονίκη σε μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά

by Manifesto

Μετά από επικοινωνία που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, ενημερώθηκε για τις άκρως θετικές εξελίξεις που αφορούν την σιδηροδρομική γραμμή Βόλου- Λάρισας.
Η κ. Μακρή, πληροφορήθηκε, πως ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες αναβάθμισης της ήδη υπάρχουσας σιδηροδρομικής γραμμής σε γραμμή ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα, με την αναβάθμιση της γραμμής, θα υπάρξει και εγκατάσταση σύγχρονων σιδηροδρομικών συστημάτων που θα εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τους χιλιάδες, καθημερινά, επιβάτες της γραμμής. Συγκεκριμένα, το έργο ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης και αναβάθμισης με ETCS θα αναβαθμίσει θεαματικά την σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τις δύο μεγάλες θεσσαλικές πόλεις και σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα εγκατασταθεί ηλεκτροκίνηση τύπου τρόλεϊ, για ταχύτητες μέχρι και 120 χλμ/ώρα.
Η διαδρομή ανάμεσα στον Βόλο και την Λάρισα, μαζί με τις ενδιάμεσες στάσεις, θα μειωθεί στα 40 λεπτά και παράλληλα θα λειτουργήσει και η προαστιακή σύνδεση μεταξύ Βόλου και Θεσσαλονίκης με συνολικό χρόνο διαδρομής μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα