Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Τρίτη ο 37χρονος θείος της 11χρονης, ο οποίος ομολόγησε ότι την σκότωσε, χτυπώντας την στον λαιμό με κατσαβίδι. Ο 37χρονος είχε συλληφθεί το 2017 για βιασμό ανήλικης, είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκιση και παρέμενε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Το κορίτσι βρέθηκε νεκρό νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας σε ένα χωράφι στην Ηλεία, ενώ είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Κυριακής από το σπίτι του. Είχε πει στην μητέρα της ότι θα πήγαινε στο σπίτι του παππού της, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το δικό τους, όμως δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ.

Βίντεο ντοκουμέντο

Στην ανάλυση από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή διαπιστώθηκε ότι ένα όχημα πλησίασε την 11χρονη και εκείνη επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο. Οι Αρχές προχώρησαν αρχικά στην προσαγωγή του 37χρονου ο οποίος στη συνέχεια ομολόγησε πως ήταν αυτός που σκότωσε την ανήλικη. Αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση για να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να διαπιστωθεί η αίτια θανάτου της 11χρονης.

«Αυτό το κοριτσάκι είπε ότι θα πάει στον παππού του. Έλειπε ο παππούς του από το σπίτι και πήγε στην πλατεία. Πήγαινε συχνά στην πλατεία και έπαιζε με άλλα παιδάκια. Κάποια στιγμή φαίνεται ένα μαύρο αυτοκίνητο που ανάβει τα αλάρμ, σταματάει μπροστά στο κορίτσι. Δηλώνεται εξαφάνιση περίπου στις 03.00 τη νύχτα», λέει στο mega, αναφερόμενος στο περιστατικό, ο αστυνομικός αναλυτής Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Η Αστυνομία δεν το πήρε ως απλό περιστατικό. Έτρεξαν, μάζεψαν στοιχεία, την επόμενη ημέρα μπόρεσαν να βρουν ότι στο μαύρο αυτοκίνητο επιβιβάστηκε ένας τύπος τον οποίο τον προσήγαγαν και αυτός ομολόγησε ότι σκότωσε το παιδί και έδειξε το σημείο που το είχε αφήσει. Ήταν σε ένα χωράφι με κάτι καλαμιές. Από ό,τι λέει ο ίδιος το σκότωσε στο ίδιο σημείο. Αυτός ο άνθρωπος είχε ποινικό παρελθόν, είχε συλληφθεί πριν χρόνια για βιασμό ανηλίκου», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, «αυτός ο άνθρωπος ήταν ξάδερφος της μητέρας και κουμπάρος της οικογένειας όποτε το παιδί ένιωθε άνετα, δε φοβήθηκε. Να δούμε αν υπάρχουν προγενέστερα περιστατικά που έχουν να κάνουν με αυτόν τον τύπο και με το παιδί. Περιμένουμε την ιατροδικαστική». «Από ό,τι είπε ο ίδιος, ήθελε να έρθει σε ερωτική συνουσία με το παιδί, το παιδί δε δέχτηκε και αντιστάθηκε. Θα δούμε αν το παιδί είναι βιασμένο και θα δούμε αν κάποιος το βίαζε καιρό», καταλήγει.

«Μένει στο χωριό. Έχει έξι παιδιά. Συγκλονισμένοι είμαστε, αυτά τα πράγματα παιδιά είναι τρομερά που συμβαίνουν» σημείωσε στην ΕΡΤ ο Βασίλης Θρακιάς, πρόεδρος της κοινότητας Αρετής προσθέτοντας ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης «είχε παραβατική συμπεριφορά».

«Εγώ το έμαθα τώρα τελευταία ότι είχε κατηγορηθεί, από τότε που ήταν εδώ στην Αρετή δεν είχε ακουστεί κάτι τέτοιο» δήλωσε στην κάμερα του EΡΤΝews κάτοικος της περιοχής. Ερωτηθείς αν ο 37χρονος ήξερε την περιοχή απάντησε θετικά, λέγοντας ότι δούλευε στα χωράφια.