Οι άνθρωποι που βρέθηκαν πολύ κοντά στον Μάθιου Πέρι, του οποίου ο θάνατος ράγισε τις καρδιές εκατομμυρίων φίλων του σε όλο το κόσμο, ιδρύουν ένα ίδρυμα στο όνομά του, με τον τίτλο «The Matthew Perry Foundation».

Το «TMZ» έφερε στο φως την είδηση, γράφοντας πως ο Μάθιου Πέρι είχε σχεδιάσει να δημιουργήσει αυτόν τον οργανισμό μήνες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Τώρα, το σχέδιο του ηθοποιού θα γίνει πραγματικότητα.

Ο σκοπός του ιδρύματος, που μόλις ανακοινώθηκε, είναι να βοηθήσει τους εθισμένους να ξεπεράσουν την κατάχρηση ουσιών, συνεχίζοντας στο πνεύμα της προσέγγισης του Πέρι στον εθισμό και την ανάρρωση.

«Η βοήθεια προς τους άλλους»

Ο ηθοποιός, που αγαπήθηκε όσο λίγοι, είχε πει παλιότερα πως «όταν πεθάνω, δεν θέλω τα "Φιλαράκια" να είναι το πρώτο πράγμα που θα αναφέρουν -το πρώτο πράγμα που θέλω να αναφέρουν είναι η βοήθεια προς τους άλλους. Και θα ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου αποδεικνύοντάς το. Ο εθισμός είναι πολύ ισχυρός για να τον νικήσει κανείς μόνος του. Αλλά όλοι μαζί, μέρα με τη μέρα, μπορούμε να τον νικήσουμε».

Άνθρωποι κοντά στον ηθοποιό, ο οποίος έφυγε ξαφνικά σε ηλικία 54 ετών, ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Ξεκινάμε ένα ταξίδι για να τιμήσουμε την κληρονομιά του, ιδρύοντας το "Matthew Perry Foundation", με οδηγό τα δικά του λόγια και τις εμπειρίες του και με γνώμονα το πάθος του να κάνει τη διαφορά σε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές».