Η τουριστική περίοδος έχει αρχίσει και ήδη τα ξένα (και όχι μόνο) ΜΜΕ, καθώς και ταξιδιωτικοί οδηγοί κάνουν αφιερώματα σε διάφορους ανά την υφήλιο τουριστικούς τόπους.

Στα αφιερώματα την τιμητικής της έχει η Ελλάδα η οποία διαθέτει ουκ ολίγους προορισμούς για διακοπές.

Ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet, σε πρόσφατο δημοσίευμά του, παρουσιάζει 10 μέρη σε όλο τον κόσμο που τα θεωρεί ιδανικά για τόσους επιλέξουν να κάνουν διακοπές τον Μάιο.

Ένα από αυτά είναι η Σαμοθράκη το οποίο θεωρεί «ανεξερεύνητο μέρος της Ελλάδας».

EUROKINISSI

Όπως αναφέρει ο ταξιδιωτικός συντάκτης του οδηγού, αυτό το νησί στο βόρειο Αιγαίο βρίσκεται εκτός των ραντάρ των περισσότερων διεθνών τουριστών.

Ειδική μνεία κάνει στις φυσικές ομορφιές της συγκεκριμένης νήσου. Όπως αναφέρει «Το νησί είναι καταπράσινο την άνοιξη. Έχει δάση, ρέματα, καταρράκτες και ένα βουνό, το «Φεγγάρι» – το ψηλότερο σε αιγαοπελαγήτικο νησί του (εξαιρουμένων των βουνών της Κρήτης και της Εύβοιας) – απ’ όπου σύμφωνα με τη μυθολογία παρακολουθούσε ο Ποσειδώνας τον Τρωικό πόλεμο».

Το άρθρο προτείνει τη Σαμοθράκη ως ιδανικό προορισμό για όσους λατρεύουν την πεζοπορία και άλλες δραστηριότητες (ράφτινγκ κλπ), αλλά και για όσους αναζητούν την απόλυτη χαλάρωση.

EUROKINISSI

EUROKINISSI

Ακόμη προτείνει μια βουτιά στις 3 καλύτερες παραλίες του νησιού (Κήποι, Παχιά Άμμος και Βάτος) και επίσκεψη στις ιαματικές πηγές στα Θέρμα.

Στη λίστα του Lonely Planet με τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να επισκεφθεί κανείς τον Μάιο συμπεριλαμβάνονται ακόμη τα εξής:

Μπαρμπάντος (Καραϊβική), Μπελίζ(Καραϊβική), Μπαλί (Ινδονησία), Newfoundland (Καναδάς),  Μούρθια (Ισπανία)

Damaraland (Ναμίμπια), Ουζμπεκιστάν, Νορβηγία, Μέμφις (ΗΠΑ).