Με μία ηχηρή τοποθέτηση και με υπονοούμενα για τη στάση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρ. Τζανερίκου, ο Γιώργος Φλωρίδης παρεμβαίνει στο θέμα που άνοιξε με την επέμβαση που επιχείρησε ο επικεφαλής του Α1 τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου κατηγορώντας την κυβέρνηση με αφορμή το ζήτημα του κόμματος Κασιδιάρη που θα κληθεί να εξετάσει, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο εν λόγω λειτουργός της δικαιοσύνης δεν αντέδρασε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα πριν κλείσει η Βουλή το 2019.

Ο  κ. Τζανερίκος χαρακτήρισε την τροπολογία που θα ψηφιστεί την Τρίτη στη Βουλή ως παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, προκαλώντας μπαράζ αντιδράσεων. Μάλιστα εκτός από την άμεση τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ο οποίος έστειλε το μήνυμα ότι η Βουλή νομοθετεί σκληρή ήταν και η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος έθεσε θέμα αποχής του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου από την εξέταση του θέματος που αφορά στο κόμμα Κασιδιάρη.

Ο Γιώργος Φλωρίδης εμφανίσθηκε ακόμη πιο σκληρός. Με ανάρτησή του χαρακτηρίζει την παρέμβαση Τζανερίκου ως ανεπίτρεπτη σημειώνοντας ότι «στη Δημοκρατία οι Δικαστές μιλάνε με τις αποφάσεις τους και δεν εμπλέκονται σε κομματική/πολιτική αντιπαράθεση».

Συγκεκριμένα σημειώνει ότι:

«Μετά από τον πρώην Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που δήλωσε πρόθυμος να ηγηθεί της εγκληματικής οργάνωσης του Κασιδιάρη, ιδού και ο νυν Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, να επεμβαίνει ανεπίτρεπτα στη νομοθετική λειτουργία της Βουλής για τη ναζιστική οργάνωση.

Εμείς ξέρουμε ότι στη Δημοκρατία οι Δικαστές μιλάνε με τις αποφάσεις τους και δεν εμπλέκονται σε κομματική/πολιτική αντιπαράθεση. Ο κ. Αντιπρόεδρος, επικαλείται κάποιους νόμους που δήθεν αλλάζει η νομοθετική ρύθμιση που εισηγείται η κυβέρνηση.

Αλλά, εμείς μάθαμε στη Νομική Σχολή και στα τόσα χρόνια της Δικηγορίας, ότι οι νόμοι, αλλάζουν με νεότερους νόμους που ψηφίζει ο μόνος αρμόδιος θεσμός, δηλαδή η Βουλή των Ελλήνων»

Και καταλήγει με δύο σημειώσεις ως εξής:

«Και μια μικρή σημείωση: Έψαξα να βρω κάποια αντίδραση του εν λόγω Αντιπροέδρου, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε την τελευταία μέρα πριν κλείσει η Βουλή το 2019, κάποιες άθλιες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Πλην ματαίως…

Και μια δεύτερη σημείωση: Ο καημός του εν λόγω Αντιπροέδρου, φανερώνεται στην ίδια τη δήλωσή του. Λέει ότι είναι ανεπίτρεπτη η νομοθετική παρέμβαση, που αναθέτει το θέμα του ελέγχου της υποκρυπτόμενης εγκληματικής οργάνωσης, στην Ολομέλεια του πρώτου τμήματος του Αρείου Πάγου και αφαιρεί (προσέξετε εδώ!) από τον ίδιο τη δυνατότητα να ορίσει τους Δικαστές της μικρότερης σύνθεσης!

Να υποθέσουμε ότι ήθελε να φτιάξει τη σύνθεση της αρεσκείας του και ο νοών νοείτω…»

Δεν έλειψαν πάντως και εκείνοι που υποστήριξαν πως η αντίδραση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου ήρθε να επιβεβαιώσει την ανάγκη λήψης κάποιων επιπρόσθετων μέτρων αναφορικά με τη διαδικασία αξιολόγησης του κόμματος Κασιδιάρη από το αρμόδιο τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου…