Τι είναι η τεχνική του Bel Canto?
Ο μουσικός όρος μπελ κάντο (ιταλ. bel canto) αναφέρεται σε φωνητική τεχνική της Ιταλίας του 18ου αιώνα. Έμφαση δίνεται λιγότερο στην έκφραση ή το συναίσθημα και περισσότερο στην ομορφιά του ήχου και την αρτιότητα της ερμηνείας. Η εμφάνιση του μπελ κάντο υπήρξε άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιταλική όπερα σέρια (seria).
Δείτε παρακάτω το βίντεο που επιμελήθηκε η λυρική τραγουδίστρια Αμαλία Παυλίδη. Μια κλασσική ερμηνεύτρια με δράση σε όλη την Ευρώπη.

https://youtu.be/qmwSHkiuKzo

Λίγα λόγια για την Αμαλία Παυλίδη

Η Αμαλία είναι επίσημο μέλος της Aotos: Association of Teachers of Singing στο Ηνωμένο Βασίλειο. (Ενωση Δασκάλων φωνητικής της Αγγλίας)

Γεννημένη στην Αθήνα, η Αμαλία γνώριζε από τη στιγμή που θυμόταν τον εαυτό της ότι ήθελε να είναι καλλιτέχνης. Η Amalia Moerman Pavlidi, γρήγορα καθιερώθηκε ως μια από τις πιο όμορφες φωνές αυτής της γενιάς. Η Aμαλία έχει διεθνή αναγνώριση, που είναι ήδη ορατή μέσα από το έργο της. Τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης μιλούν για τη φωνή και τη διδασκαλία της. Οι ερμηνείες της τόσο των κλασσικών όσο και σύγχρονων έργων έχουν εξαιρετικές κριτικές.

Σπούδασε Κλασική Μουσική (Κλασσικό Τραγούδι) στην Φλωρεντία της Ιταλίας, Πιάνο (επίπεδο 6), Μουσική Θεωρία (επίπεδο 8), και έχει δύο επαγγελματικά Διπλώματα στη διδασκαλία του τραγουδιού και τις σύγχρονες τεχνικές από την Αγγλία. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα για τραγουδιστες και VIP Vocal coach για Talent Show agencies και μουσικές παραγωγές.

Επαγγελματική ανάπτυξη/Πτυχία σε: Προοδευτική Μυϊκή Χαλάρωση, Feldenkrais, Alexander-Τεχνική, Επίπεδο Ομιλία Τραγούδι, Φωνητική Διαδικασία / τραγούδι και ο ηθοποιός, Θέατρο, Χορός (Classical- Contemporary)

Από το 2014 άρχισε να εργάζεται ως δάσκαλα τραγουδιού στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Από τότε είχε μαθήματα με περισσότερους από 700 μαθητές!

Διδάσκει στη Μουσική Σχολή του Ρότερνταμ (Music School Rotterdam), στην Pop Singing Academy της Ολλανδίας και στην εταιρεία Vocaal Regionaal, όπου φωνητικά προγύμνασε χορωδίες και τις ετοίμαζε για διαγωνισμούς και παραστάσεις. Ανακάλυψε το παθός της για τη διδασκαλία και άρχισε να αναπτύσσει μια καριέρα στην φωνητική παιδαγωγική. Δούλεψε με παιδιά και ενηλικές. Εργάζεται ως Vocal coach σε talent agencies και Μουσικές παραγωγές σε όλη την Ολλανδία. Ετοιμάζει τραγουδιστές για παραστάσεις και παραγωγές όπως: The Voice, the Voice Kids, Xfactor, Disney, Sony Music, Μmusical και Opera Productions.

Οι μαθητές της έχουν 100% επιτυχία στις οντισιων τους και στους στόχους τους!

Σήμερα διδάσκει σε 2 ωδεία Bel Canto Singing Technique στην Ιταλία και εργάζεται online με φοιτητές σε όλο τον κόσμο!

Η Αμαλία διδάσκει επίσης φωνητικά εργαστήρια στην Ολλανδία και την Αγγλία.

Εργάζεται σαν Κλασσική τραγουδίστρια/Classical Crossover στην Ευρώπη μέσω των πρακτορίων: Scarlett Entertainment and Evenses.

Δισκογραφία: O Sole Mio 2016, Dream ένα μικρό όνειρο για μένα 2019. Red Pack Productions (Ολλανδία).

Είναι Επίσημος καλλιτέχνης VEVO.

Η Amalia διδάσκει στις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ολλανδικά, Ιταλικά, Ελληνικά.