Η σύνθετη εξίσωση της συνεπιμέλειας

by Manifesto

Δυσαρέσκεια Τσιάρα για την κριτική που ασκείται στο νομοσχέδιο – Ανοιχτό άφησε ο υπουργός το ενδεχόμενο βελτιώσεων

Κοινωνικές, επιστημονικές αλλά και πολιτικές προεκτάσεις λαμβάνουν η συζήτηση και ο προβληματισμός γύρω από τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την από κοινού και εξίσου γονική μέριμνα-συνεπιμέλεια των παιδιών από τους διαζευγμένους γονείς. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, ή επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, επί της αρχής το νομοσχέδιο, αναμένοντας τυχόν βελτιώσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο οποίος, πάντως, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την κριτική που ασκείται και η οποία, κατά τον ίδιο, δεν λαμβάνει υπόψη τον παιδοκεντρικό χαρακτήρα των επίμαχων ρυθμίσεων. Ο προβληματισμός και οι ενστάσεις, ωστόσο, δεν περιορίζονται στην αντιπολίτευση.

Εχουν επίσης εσωτερικό αντίκτυπο στη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα, όπως κατέδειξε η κριτική που άσκησαν η Μαριέττα Γιαννάκου και η Ολγα Κεφαλογιάννη, ενώ ερωτήματα ως προς τη λειτουργικότητα των νέων ρυθμίσεων απασχολούν, σύμφωνα με το “Βήμα της Κυριακής”, έναν ευρύτερο κύκλο κυβερνητικών βουλευτών, αν και φαίνεται να επικρατεί μεταξύ τους η άποψη ότι στο νομοσχέδιο, παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες. Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση έχει φουντώσει και αναμένονται αύριο στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής (β’ ανάγνωση) πριν το νομοσχέδιο εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής (Τετάρτη – Πέμπτη), αν θα υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις, όπως άφησε ανοιχτό ο κ. Τσιάρας.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα