«Η Ρωσία έχει δαπανήσει σχεδόν 211 δισ. δολάρια για τον εξοπλισμό, την ανάπτυξη και τη συντήρηση των στρατευμάτων της για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία και η Μόσχα έχει χάσει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια από ακυρωμένες ή αναβληθείσες πωλήσεις όπλων», δήλωσε την Παρασκευή (16/02) ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας.

Το λεπτομερές κόστος για τη Ρωσία κατά τη σχεδόν διετή εισβολή της, έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να πιέσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να εγκρίνει ένα πακέτο 95 δισ. δολαρίων διεθνούς βοήθειας για την ασφάλεια της Ουκρανίας, του Ισραήλ και της Ταϊβάν.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Μάικ Τζόνσον, ανέφερε την Τετάρτη ότι δεν έχει άμεσα σχέδια να επιτρέψει στην αίθουσα να ψηφίσει πακέτο βοήθειας.

Η ηγεσία της Ουκρανίας θεωρεί τη χρηματοδότηση ζωτικής σημασίας, καθώς συνεχίζει να πολεμά την εισβολή που εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Χωρίς συμπληρωματική χρηματοδότηση δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να εφοδιάζουμε την αεράμυνα της Ουκρανίας. Θα δούμε περισσότερους πολίτες να πεθαίνουν», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Πηγή: Reuters, Liberal