Η προτροπή Βορίδη προς τις τράπεζες να «βάλουν πλάτη» για τους αγρότες της χώρας!

114
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Η προτροπή Βορίδη προς τις τράπεζες να «βάλουν πλάτη» για τους αγρότες της χώρας!

Μπορεί οι τράπεζες να προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα δικό τους «δρόμο» για τη σχέση τους με τους πολίτες όμως μετά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης απέδειξαν ότι η κυβέρνηση λειτουργεί συστηματικά υπέρ των πολιτών και όχι των τραπεζικών συμφερόντων.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε, μόλις την Πέμπτη, συγκαλέσει τη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των τραπεζών προκειμένου να τους επισημάνει ότι αυτές οφείλουν να μειώσουν τις προμήθειες όταν μάλιστα εξελίσσεται μια σοβαρή προσπάθεια για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος».

Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της Παρασκευής, ο Μάκης Βορίδης μιλώντας σε συνέδριο ιδιωτικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον αγροτικό χώρο, προέτρεψε τις τράπεζες να σταθούν στο πλευρό των αγροτών οι οποίοι πασχίζουν να αλλάξουν τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας με τη βοήθεια και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο μεγάλο χρηματοδοτικό κενό ύψους ενός δισ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί στον πρωτογενή τομέα τα τελευταία χρόνια ο Μάκης Βορίδης απευθυνόμενος προς τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας τόνισε ότι το κράτος έκανε μια καλή αρχή με τη συγκρότηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, από την οποία προκύπτει η παροχή 80 εκατομμυρίων ευρώ ως εγγύηση προς τις τράπεζες προκειμένου αυτές να παράσχουν χαμηλότοκα και μακράς διάρκειας δάνεια στους αγρότες.

Έτσι μπορεί να δοθεί ουσιαστική βοήθεια για αποφασιστική συμμετοχή όλων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Η προτροπή αυτή του κ. Βορίδη έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους συνέδρους οι οποίοι προέρχονταν από τον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας αποδεικνύοντας ότι ο υπουργός διαθέτει τα εχέγγυα για να σταθεί στο πλευρό τους ακόμη κι αν χρειαστεί να «σπάσει αυγά» με το δύσκολο τραπεζικό περιβάλλον προκειμένου να ωφεληθούν ουσιαστικά οι Έλληνες αγρότες!

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr