Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου», για να προβεί σε έκτακτες κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η νέα σύνθεση του ΣΑΓΕ είναι η ακόλουθη:

- Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, αρχηγός ΓΕΕΘΑ

- Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, αρχηγός ΓΕΣ

- Αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, αρχηγός ΓΕΝ

- Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, αρχηγός ΓΕΑ

Η υποδοχή του νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Πεντάγωνο 

Αξίζει να αναφερθεί ότι νωρίτερα σήμερα ο στρατηγός Δημήτρης Χούπης πέρασε για πρώτη φορά και επίσημα το κατώφλι του Πενταγώνου -στρατόπεδο «Παπάγου»- ως ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Έδωσε το παρών σε τελετή που πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του απερχόμενου αρχηγού, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο κ. Χούπης χαιρέτησε τους αρχηγούς όλων των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και το άγημα υποδοχής. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους από τον απερχόμενο Αρχηγό και ακολούθησε ενημέρωση του νέου Αρχηγού.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων 

Υπενθυμίζεται ότι τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε το ΚΥΣΕΑ κατόπιν σχετικής συνεδρίασής του. Εκτός από τον κ. Φλώρο, αποστρατεύθηκαν επίσης, οι αρχηγοί του ΓΕΑ, ΓΕΣ και του ΓΕΝ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, στους οποίους απονεμήθηκαν οι επί τιμή τίτλοι των αρχηγών ΓΕΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ αντίστοιχα. Στον κ. Φλώρο απονεμήθηκε ο επί τιμή τίτλος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. 

Τέλος, νέος αρχηγός ΓΕΣ είναι πλέον ο αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, νέος αρχηγός ΓΕΝ ο αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας και νέος αρχηγός ΓΕΑ ο αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης.