Εκδήλωση με θέμα «Πρόταση ΟΝΝΕΔ για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική» διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου.

Στην εκδήλωση ο Πρόεδρος, Ορφέας Γεωργίου, παρουσίασε τις προτάσεις της ΟΝΝΕΔ σχετικά με το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική, οι οποίες προέκυψαν μέσα από ένα συνεχή διάλογο με τα μέλη της, νέους ανθρώπους και την κοινωνία.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «Δεν προσπαθούμε να επιβάλλουμε να γίνει η δημογραφική πολιτική αναγκαστική. Δίνουμε επιλογές ώστε κάθε νέος και νέα να νιώθει ασφαλής να αποκτήσει τη δική του οικογένεια στην Ελλάδα. Θέλουμε η χώρα μας να αποτελέσει έναν ασφαλή προορισμό που θα εμπνέει αισιοδοξία ώστε να δημιουργήσουν οι νέοι στον τόπο τους. Είμαστε περήφανοι που η ΟΝΝΕΔ παίρνει αυτή την πρωτοβουλία και πρωτοστατεί για το μέλλον της νέας γενιάς».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, επεσήμανε: «Στόχος μας, με την παρούσα πρόταση, είναι να σταθούμε αρωγοί στο έργο της Κυβέρνησης, προτείνοντας λύσεις που θα μειώσουν το μέγεθος των αιτιών στις οποίες οφείλεται η χαμηλή γεννητικότητα, με κυριότερες την οικονομική ανασφάλεια, τις πολλές ώρες εργασίας και την ελλιπή ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα στήριξης που, ήδη, παρέχει το κράτος. Ενδεικτικά, η εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες, η προσθήκη όλων των βρεφικών και παιδικών προϊόντων στον υπερχαμηλό φορολογικό συντελεστή (6%) και οι διευκολύνσεις σε νέους γονείς με τη θέσπιση μέτρων όπως η 4ήμερη εργασία ή η "υποχρεωτική" τηλεργασία, πιστεύουμε ότι συμπλέει με τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που απασχολεί την πλειονότητα των ανεπτυγμένων κρατών παγκοσμίως».

Δείτε ΕΔΩ την πρόταση της ΟΝΝΕΔ.