Όταν πριν από τις εκλογές του Μαΐου ο Άρειος Πάγος έκοψε τα κόμματα Κασιδιάρη και Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου, ο Κυριάκος Βελόπουλος με tweet έκανε έκκληση στα «κομμένα κόμματα του πατριωτικού χώρου» να συνασπιστούν με την Ελληνική Λύση. Κάποιοι τότε είπαν ότι η κίνηση ήταν προσχηματική. Άλλοι, όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, προφανώς σε συνεννόηση και με τον Π. Εμφιετζόγλου, την είχαν σχολιάσει θετικά. Σήμερα, με τους συνδυασμούς να έχουν πλέον κατατεθεί στον Άρειο Πάγο, αποδεικνύεται ότι η «πανστρατιά» της Ελληνικής Λύσης κατάφερε να κάνει μία… τρύπα στο νερό, αφού τα μόλις δύο κόμματα που δήλωσαν ότι συμπορεύονται τελικά μαζί του δεν αθροίζουν στην κάλπη πάνω από 35 ψήφους!

Στο ενδιάμεσο, στην πρόσκληση Βελόπουλου ανταποκρίθηκε ο… «την ευχή σου γέροντα» Νίκος Νικολόπουλος. Μάλιστα, οι δύο πλευρές όχι μόνο έδωσαν τα χέρια, αλλά προέβησαν και σε ανακοινώσεις. Μαζί με τον Πατρινό κομματάρχη, στο κόμμα Βελόπουλου θα προσχωρούσε και ο πρώην βουλευτής Κατσίκης, με τη συμφωνία να αφορά σε μία εκλόγιμη έδρα σε περιφέρεια της Αττικής. Τελικά, οι εν Χριστώ αδελφοί δεν τα βρήκαν: ο Νικολόπουλος κατήγγειλε τον Βελόπουλο ότι δεν του έδωσε την έδρα που είχαν συμφωνήσει και «στολίζει» δημόσια τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

Η αλήθεια είναι ότι ο Βελόπουλος ήθελε μεν συστράτευση, αλλά μέχρις εκεί. Το μαρτυρά και η δήλωση Εμφιετζόγλου, που προ ημερών είπε ξεκάθαρα: «Εμείς θέλαμε να συνεργαστούμε, αλλά εκείνος δεν μας έδωσε ούτε μία έδρα»! Έτσι, τα μικρότερα κόμματα της ακροδεξιάς πολυκατοικίας – όπως το Κίνημα21, οι Ελεύθεροι Ξανά, ή το ΤΟΛΜΑ, που μαζί συγκέντρωσαν τον Μάιο κάτι λιγότερο από 1,5% – συνασπίστηκαν τελικά γύρω από τον πόλο Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου, συγκροτώντας τον Πατριωτικό Συνασπισμό, που αποτελείται από δέκα κόμματα – κάποια εκ των οποίων, ομολογουμένως, παντελώς άγνωστα και εκλογικώς «άκαπνα».

Τι έμεινε για τον Βελόπουλο και την πολυδιαφημισμένη «πανστρατιά» του; Τα αποκόμματα Νέα Ελλάδα και Ελληνικό Όραμα. Το πρώτο ανήκει στον… επισκέπτη κομμάτων Ηλία Μαρκόπουλο, που σε διάστημα ολίγων μηνών πέρασε πρώτα από την Εθνική Δημιουργία, μετά από την Πατριωτική Ένωση, για να καταλήξει στην Ελληνική Λύση. Σημειωτέον ότι δεν έχει πάρει ποτέ μέρος σε εκλογές. Πάντως, σε εκλογές έχει συμμετάσχει στο παρελθόν το Ελληνικό Όραμα. Αποσπώντας την τελευταία φορά πανελλαδικά… 35 ολόκληρες ψήφους. Αυτό είναι και το τελικό άθροισμα της διεύρυνσης Βελόπουλου…