Αυξάνουν τις επενδύσεις τους στο ποδόσφαιρο τα αφεντικά των πρωταθλητών Αγγλίας. Στην ιδιοκτησία του ομίλου της βασιλικής οικογένειας του Αμπού Ντάμπι οποίο ανήκει πλέον και η Παλέρμο.

Ο ιταλικός σύλλογος έγινε ο 11ος που πέρασε στα του City Football Group (CFG).

Ο πρώην μεγαλομέτοχος του σικελικού σωματείου, Νταρίο Μίρι παρότι παραχώρησε το 80% των μετοχών στο CFG, παραμένει στη θέση του προέδρου. Ο Ρέντζο Καστανίνι παραμένει αθλητικός διευθυντής και ο Σίλβιο Μπαλνίνι προπονητής, ύστερα από την περσινή άνοδο στη Serie B.

Ως προτεραιότητα των νέων αφεντικών της Παλέρμο  είναι η αλλαγή προπονητικού κέντρου.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι η Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί τον πρώτο σύλλογο που αγόρασε η εταιρεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μάλιστα σε ποσοστό 100%. Ίδιο ποσοστό κατέχει στη Μέλμπουρν Σίτι από την Αυστραλία, στη Μοντεβίδεο Σίτι Τόρκε από την Ουρουγουάη και στην Τρουά από τη Γαλλία.

Η Λομέλ από το Βέλγιο ανήκει κατά 99% στο CFG, η Νιου Γιορκ Σίτι από τις ΗΠΑ κατά 80% όπως κι η Παλέρμο, η Μουμπάι Σίτι από την Ινδία κατά 65%, η Χιρόνα από την Ισπανία κατά 47%, η Σιτσουάν Τζιούνιου από την Κίνα κατά 29,7% και η Γιοκοχάμα Μαρίνος από την Ιαπωνία κατά 20%.

https://twitter.com/Palermofficial/status/1543894862084378625