Προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη 28/12, είναι η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, καθώς και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, με μοναδική απουσία, αυτή του Ηλία Κασιδιάρη. Ο τελευταίος, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την άδεια από τις φυλακές Δομοκού, προκειμένου να ορκιστεί την ίδια ημέρα με τους υπολοίπους, στην τελετή που θα λάβει χώρα στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

Οι πληροφορίες φέρουν τον Ηλία Κασιδιάρη να ορκίζεται μόνος του την Παρασκευή 29/12 και αμέσως μετά, να επιστρέφει στις φυλακές Δομοκού, ενώ κατά τον νόμο, ο Ηλίας Κασιδιάρης ως τρόφιμος των φυλακών, θα τεθεί αυτοδικαίως σε αργία από τη θέση του, ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος. Εκ των πραγμάτων, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας θα κληθεί βάσει του νόμου να ορκίσει τον Ηλία Κασιδιάρη και ως εκ τούτου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν θα αποφύγει την έκθεση στο φωτογραφικό φακό και ποια δικαολογία θα βρει ώστε να μη μπει στο κάδρο με τον έγκληστο χρυσαυγίτη. 

Προφανώς θα έκανε τα πάντα ώστε να είχε πάρει την άδεια να ορκιστεί μαζί με τους άλλους δημοτικούς συμβούλους ώστε να μην έρθει στη δύσκολη θέση στην οποία εκ των πραγμάτων θα βρεθεί. Δύσκολοι καιροί για δούκες: θα μπορούσε να πει κανείς παραφράζοντας το γνωστό: τον Κασιδιάρη πολλοί εμίσησαν τους ψηφοφόρους του κανείς. Και στη προκειμένη περίπτωση ειδικά ο Χάρης Δούκας.