Στην μεγαλειώδη τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ' στο Λονδίνο, θα βρεθεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


Αναλυτικότερα, η Πρόεδρος θα βρεθεί στη Μεγάλη Βρετανία στις 5 και 6 Μαΐου, για να παραστεί στο σημαντικότερο βασιλικό γεγονός μιας ολόκληρης εποχής.


Αυτή είναι η παράδοση που θα σπάσει ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου


Μία παράδοση πολλών ετών, που ακολούθησαν οι πρόγονοί του και η μητέρα του, είναι έτοιμος να σπάσει ο βασιλιάς Κάρολος κατά την τελετή στέψης του του Σάββατο.


Μία παράδοση πολλών ετών, που ακολούθησαν οι πρόγονοί του και η μητέρα του, είναι έτοιμος να σπάσει ο βασιλιάς Κάρολος κατά την τελετή στέψης του του Σάββατο.


Σε όλες προηγούμενες τελετές ο βασιλιάς ή η βασίλισσα φορούσαν μεταξένιες κάλτσες και βράκες.
Σύμφωνα με τον Independent ο Κάρολος σκέφτεται να φορέσει τη στρατιωτική του στολή σε μία προσπάθεια να συνδέσει το παρελθόν και τις παραδόσεις με το μέλλον και το σύγχρονο πρόσωπο της μοναρχίας.
Το περιβάλλον του πιστεύει ότι κάποια από τα ρούχα που χρησιμοποιούνταν στις στέψεις είναι ξεπερασμένα και δεν έχουν θέση. Ο Γκραντ Χάρολντ, πρώην μπάτλερ του βασιλιά και της Καμίλα πιστεύει ότι το ντύσιμο που θα επιλέξουν στη στέψη θα είναι μια τεράστια αλλαγή στο βασιλικό πρωτόκολλο.


Ο Χάρολντ που εργάστηκε για τον Κάρολο από το 2004 μέχρι το 2011 εκτιμά ότι τα περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα φορούν κοστούμια για την ιστορική στιγμή αντί για τις ειδικές ρόμπες για τη στέψη ενώ οι γυναίκες θα φορέσουν φορέματα.


Επίσης εκτιμά ότι ούτε η πριγκίπισσα της Ουαλίας ούτε η δούκισσα του Εδιμβούργου θα φορέσουν τιάρες.
Η στέψη του Καρόλου θα είναι σίγουρα μια διαφορετική τελετή σε μία προσπάθεια να δείξει την ικανότητα της μοναρχίας να προσαρμόζεται στις σύγχρονες καταστάσεις και απαιτήσεις.


Εκτιμάται ότι ο βασιλιάς είναι απίθανο να προχωρήσεις με πολλαπλές αλλαγές ρούχων όπως έκανε η μητέρα του το 1953.


Εν τω μεταξύ, καθώς πλησιάζει η τελετή στέψης, το παλάτι σιγά- σιγά αποκαλύπτει λεπτομέρειες της πολυαναμενόμενης εκδήλωσης. Ως εκ τούτου, το βασιλικό ζεύγος θα μεταφερθεί από το Μπάκιγχαμ στο Αβαείο με μια υπερσύγχρονη άμαξα με air condition, ηλεκτρικά παράθυρα και ειδικά αμορτισέρ, όπως αναφέρει η επιμελήτρια της βασιλικής συλλογής, Σάλι Γκούντσερ.


«Είναι η πρώτη φορά που αυτή η άμαξα χρησιμοποιείται σε μια στέψη. Παραδόθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ το 2014 και χρησιμοποιήθηκε για τα εγκαίνια του κοινοβουλίου εκείνο το έτος, και σε κάποιες περιπτώσεις στη συνέχεια. Αλλά, φυσικά, δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί σε μια τόσο ιστορική και σημαντική περίσταση», σημείωσε η επιμελήτρια.


Η άμαξα που κατασκευάστηκε για τα 60 χρόνια της Ελισάβετ στο θρόνο είναι καλυμμένη με περισσότερα από 400 φύλλα χρυσού και έχει πάνω της κομμάτια ξύλου από το σκάφος «Μαίρη Ρόουζ», τη ναυαρχίδα του στόλου του βασιλιά Ερρίκου του 8ου που βυθίστηκε το 1545.


Στο σκαρί της βασιλικής άμαξας υπάρχουν κομματάκια ξύλου από τη μηλιά του Ισαάκ Νεύτωνα κάτω από την οποία εμπνεύστηκε τη θεωρία της βαρύτητας. Το μήκος της καρότσας ξεπερνά τα πεντέμισι μέτρα, έχει ύψος περίπου τρία μέτρα, ζυγίζει πάνω από τρεις τόνους και την σέρνουν έξι άλογα.