Η κατάθεση που “καίει” τον Νίκο Παππά και η απαλλαγή του Θάνου Δημάδη

1545

Mετά την απαλλαγή των δημοσιογράφων Θάνου Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη από την κατηγορία της πλαστογραφίας με κοινή απόφαση του Εισαγγελέα και της Προέδρου του Πρωτοδικείου Aθηνών που έκριναν ως απαράδεκτη την μήνυση του Γιώργου Χριστοφορίδη, πρώην μετακλητού υπαλλήλου του Νίκου Παππά και πρώην εκδότη της εφημερίδας το ΧΩΝΙ, σειρά έχει η εκδίκαση της ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί κατά του πρώην διευθυντή του ΑΠΕ Mιχάλη Ψύλλου κατόπιν μήνυσης του Θάνου Δημάδη εναντίον του.

Τoν Σεπτέμβριο του 2016, ο Μιχάλης Ψύλλος ως διευθυντής του ΑΠΕ είχε αναλάβει προσωπικά την ευθύνη των δύο τηλεγραφημάτων του δημόσιου πρακτορείου ειδήσεων που υποστήριζαν ότι ο Θάνος Δημάδης και δημοσιογράφος του Star Δημήτρης Σoυλτογιάννης είχαν τότε συλληφθεί από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης (NYPD) κατόπιν πλαστογραφίας και δήλωσης ψευδούς ταυτότητας στις αμερικανικές αρχές, ότι επρόκειτο να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις στις ΗΠΑ, ότι είχαν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι, και ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν ξεκινήσει τη σχετική διαδικασίας δίωξής τους διεξάγοντας μάλιστα και σχετικές ανακρίσεις. Μάλιστα ο κ. Ψύλλος του ΑΠΕ είχε ισχυριστεί και μέσω τηλεγραφήματος του πρακτορείου αλλά και σε συνέντευξή του εκείνες τις ημέρες στο ΒΗΜΑ FM ότι η Αστυνομία της Νέας Υόρκης είχε συντάξει και “police report” για τους δύο δημοσιογράφους.

Λίγο αργότερα προέκυψε ο αποχαρακτηρισμός εγγράφων στον οποίον προέβη το State Department που διέψευδαν τα περί συλλήψεως, διάπραξης ποινικών αδικημάτων και τα περί ύπαρξης “police report” για τους δύο δημοσιογράφους. Ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης υπέβαλε τότε μήνυση κατά του διευθυντή του ΑΠΕ κ. Μιχάλη Ψύλλου αλλά και του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά, ο οποίος για να αποφύγει την δίωξη επικαλέστηκε με υπόμνημά του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή παραγραφή του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης του δημοσιογράφου και αιτήθηκε ασυλία. Η ποινική δίκη του πρώην διευθυντή του ΑΠΕ κ. Ψύλλου, κατόπιν πολλαπλών αναβολών, είναι προγραμματισμένη για τον Μάιο.

Σήμερα το tomanifesto.gr, φέρνει στο φως την ένορκη κατάθεση-φωτιά της πρώην διευθύντριας κυβερνητικών σχέσεων του Bloomberg, Σάιλα Γκίμπσον από τις ΗΠΑ η οποία “καίει” τον Νίκο Παππά αφού αποκαλύπτει τον σκληρό πόλεμο που έχει ξεσπάσει από το 2016 ανάμεσα στον πρώην Υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τον δημοσιογράφο-πρώην ανταποκριτή του ΣΚΑΪ και του ALPHA από τις HΠΑ, Θάνο Δημάδη.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, η πρώην διευθύντρια κυβερνητικών σχέσεων του Βloomberg εμφανίστηκε πρόσφατα αυτοπροσώπως στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον και έδωσε ένορκη κατάθεση εναντίον του πρώην Υπουργού και του πρώην μετακλητού υπαλλήλου του κ. Χριστοφορίδη. Σε αυτή μεταξύ άλλων δηλώνει ότι “την 20.09.2017 στις 02:02 μ.μ. έλαβα στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) που είχε ως αποστολέα τον κ. Γεώργιο Χριστοφορίδη ο οποίος υπέγραφε το συγκεκριμένο e-mail με την ιδιότητα του διευθυντή του γραφείου τύπου του Έλληνα Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης. Στο συγκεκριμένο e-mail, ο κ. Χριστοφορίδης είχε μεταφράσει μία ανάρτηση του κ. Δημάδη στην προσωπική του σελίδα στο Facebook στην οποία ο κ. Δημάδης αναφερόταν στους Έλληνες πολιτικούς στη Ελλάδα. Η ανάρτηση του κ. Δημάδη αποτύπωνε επακριβώς μία από τις πολλές συζητήσεις μου μαζί του που αφορούσαν την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και την χώρα του, την Ελλάδα. Ο κ. Δημάδης με είχε προηγουμένως ενημερώσει ότι επρόκειτο να προβεί στην συγκεκριμένη δημόσια ανάρτηση αναφορικά με την συζήτηση που είχαμε σχετικά”.

H κα Γκίμπσον δηλώνει ότι σοκαρίστηκε μόλις έλαβε το συγκεκριμένο μέιλ. Χαρακτηριστικά αναφέρει: “κυριολεκτικά σοκαρίστηκα όταν έλαβα το συγκεκριμένο e-mail από τον κ. Χριστοφορίδη με την ιδιότητά του ως διευθυντή του γραφείου τύπου του Έλληνα Υπουργού, με το οποίο ισχυριζόταν ότι ο κ. Δημάδης χρησιμοποιεί το Bloomberg και εμένα την ίδια για να προωθήσει την δική του ατζέντα, και προέτρεπε να έρθω σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του για να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον κ. Δημάδη χωρίς εγώ ποτέ να έχω συναντήσει ή συνομιλήσει με τον κ. Χριστοφορίδη”. Mάλιστα στην ίδια κατάθεσή-φωτιά, η πρώην διευθύντρια κυβερνητικών σχέσεων του Βloomberg υποστηρίζει ότι για τα αμερικανικά δεδομένα, το εν λόγω e-mail του μετακλητού υπαλλήλου του κ. Παππά “είναι πλήρως αντιεπαγγελματικό και ίσως σηματοδοτεί μία κατάχρηση εξουσίας του ρόλου του ως συνεργάτη ενός Υπουργού”.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης έχει υποβάλλει αγωγή κατά του πρώην μετακλητού του κ. Παππά, αξιώνοντας χρηματική αποζημίωση την οποία έχει δεσμευτεί ότι θα δώσει προς υποστήριξη του συλλόγου παιδιών με καρκίνο “ΦΛΟΓΑ”. Από την μεριά του ο κ. Χριστοφορίδης φέρεται πως ομολόγησε ότι έστειλε το συγκεκριμένο μέιλ για τον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη στο Βloomberg και φέρεται να υποστήριξε ότι εκτελούσε εντολή που είχε από το Νίκο Παππά κατά του Θάνου Δημάδη ο οποίος είχε μηνύσει τον Υπουργό ως ηθικό αυτουργό των τηλεγραφημάτων των ΑΠΕ τον Σεπτέμβριο του 2016.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr