Στην προσωρινή αναστολή της υπηρεσίας του ChatGPT προχωρά η Ιταλία. Η υπηρεσία προστασίας δεδομένων της Ιταλίας δήλωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την εφαρμογή της OpenAI λόγω υποψίας παραβίασης των κανόνων συλλογής δεδομένων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters.

Η υπηρεσία κατηγόρησε επίσης το ChatGPT, το οποίο υποστηρίζεται οικονομικά από τη Microsoft, ότι δεν έλεγχε την ηλικία των χρηστών του. Η εφαρμογή υποτίθεται ότι προορίζεται για άτομα ηλικίας 13 ετών και άνω. Σε σημείωμά της η αρχή αναφέρει ότι έχει περιορίσει προσωρινά τη χρήση των προσωπικών δεδομένων των Ιταλών χρηστών.

Η ιταλική υπηρεσία ισχυρίστηκε ότι “δεν υπάρχει καμία νομική βάση που να δικαιολογεί τη μαζική συλλογή και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων προκειμένου να “εκπαιδευτούν” οι αλγόριθμοι που διέπουν τη λειτουργία της πλατφόρμας”.

Από την κυκλοφορία του πέρυσι, το ChatGPT έχει προκαλέσει μια τεχνολογική επανάσταση, ωθώντας ανταγωνιστές να λανσάρουν παρόμοια προϊόντα και τις εταιρείες να ενσωματώσουν αυτό ή παρόμοιες τεχνολογίες στις εφαρμογές και τα προϊόντα τους.

Εκτιμάται ότι έφτασε τα 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες τον Ιανουάριο, μόλις δύο μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του, καθιστώντας το την ταχύτερα αναπτυσσόμενη καταναλωτική εφαρμογή στην ιστορία, σύμφωνα με μελέτη της UBS που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα.