Οκτώ τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών μετρά η ιστορία των debates στη χώρα μας, με πρώτη την τηλεμαχία πριν από τις εκλογές του 1996 και τελευταία αυτήν του 2015.

Στο πρώτο debate του 1996 συμμετείχαν ο Κώστας Σημίτης και ο Μιλτιάδης Έβερτ. Ο κάθε αρχηγός είχε στη διάθεσή του δύο λεπτά για να απαντήσει σε ερωτήσεις, χωρίς τη δυνατότητα να απευθυνθεί στον αντίπαλό του. Στη θεματολογία κυριάρχησαν τα εθνικά θέματα, που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας λόγω της κρίσης των Ιμίων, και η οικονομία.

Το 2000 ο Κώστας Σημίτης και ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω, με την οικονομία να κυριαρχεί στην πολιτική αντιπαράθεση. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στο debate έλαβαν μέρος όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Κώστας Καραμανλής, ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας. 

Το 2007, αντιμέτωποι βρέθηκαν και πάλι ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου και η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ προστέθηκαν ο Αλέκος Αλαβάνος ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης από τον ΛΑΟΣ και ο Στέλιος Παπαθεμελής από την τότε Δημοκρατική Αναγέννηση. Μείζον θέμα ήταν οι φονικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο.

Το 2009 διεξήχθησαν δύο debates, ένα με την παρουσία όλων των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των Οικολόγων, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται πλέον στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και το δεύτερο με τους δύο διεκδικητές της πρωθυπουργίας, τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου. Σε εκείνο το debate επιτράπηκαν οι ερωτήσεις μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων. 

Το τεταμένο κλίμα του 2012 δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ενώ ούτε τον Ιανουάριο του 2015 οι πολιτικοί αρχηγοί βρέθηκαν μπροστά στον τηλεοπτικό φακό.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 διεξήχθησαν δύο debates. Στο πρώτο συμμετείχαν επτά πολιτικοί αρχηγοί, οι Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Πάνος Καμμένος. Στο δεύτερο «μονομάχησε» ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.