Με βαθιά συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης η Μαρία Συρεγγέλα ανακοίνωσε την παραίτησή της από τη θέση της γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής (Π.Ε.) της Νέας Δημοκρατίας, ευχαριστώντας θερμά τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη που της έδειξε.
Σε σχετική δήλωσή της τόνισε πως η παραίτησή της ήταν συνειδητή πράξη ευθύνης, ενώ περιέγραψε τη θητεία της ως ένα «όμορφο και περήφανο» κλείσιμο ενός σημαντικού κύκλου στην πολιτική της διαδρομή.
Η πρώτη γυναίκα γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας και της συλλογικής προσπάθειας, λέγοντας πως τα τελευταία 18 μήνες μοιράστηκε μεγάλες στιγμές και δράσεις που απέδειξαν ότι «η ενότητα δεν είναι απλά ένα σύνθημα αλλά μια καθημερινή πράξη».
«Σήμερα ένας κύκλος κλείνει όμορφα και περήφανα. Μέσα σε αυτόν τον κύκλο είχαν την τιμή να είμαι η πρώτη γυναίκα που κατείχα τη θέση της γραμμετέως της Π.Ε της ΝΔ. Σε αυτή την προσπάθεια ήμουν μαζί με κάθε γυναίκα που αγωνίστηκε σε δύσκολες εποχές. Σε αυτούς τους 18 μήνες μοιραστήκαμε μεγάλες στιγμές. Δράσεις που απέδειξαν ότι η ενότητα δεν είναι σύνθημα αλλά πράξη καθημερινή», πρόσθεσε μεταξύ άλλων η κα Συρεγγέλα.
Παράλληλα, σημείωσε πως πάντα μετέφερε το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία εξελίσσεται όταν της δίνουμε τη δύναμη και τη συμμετοχή μας. «Το ζητούμενο δεν είναι να είμαστε απλώς παρόντες, αλλά συμμέτοχοι. Η πολιτική δεν είναι μόνο διαχείριση, είναι όραμα και πυγμή», υπογράμμισε.
Η κα Συρεγγέλα αναφέρθηκε και στις προσωπικές της εμπειρίες: «Έχω βρεθεί πολλές φορές στην πρώτη γραμμή των μαχών. Ξέρω τι σημαίνει να είσαι γυναίκα πολιτικός και να σε πολεμούν γι’ αυτό που είσαι».
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες της, την οικογένειά της, τον σύζυγό της και τους δύο γιους τους για τη στήριξη.
Παρά την αποχώρησή της από τη θέση της γραμματέως, η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν αποχωρεί από την ενεργό πολιτική δράση: «Ως βουλευτής θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τις ανάγκες των συμπολιτών μου».
«Θα συνεχίσω να παλεύω για μια κοινωνία που δεν αφήνει κανένα πίσω. Ως βουλευτής θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τις ανάγκες των συμπολιτών μου. Κλείνοντας, θα ήθελα από καρδιάς να ευχηθώ καλή επιτυχία στον συνάδελφο τον Κώστα Σκρέκα με τον οποίο γνωρίζομαστε από τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Κώστα θα είμαι δίπλα σου σε οτιδήποτε χρειαστείς. Πάνω από όλα είμαστε ομάδα με μπροστάρη τον πρωθυπουργό μας». κατέληξε η Μαρία Συρεγγέλα.