Σε... δύο βάρκες εμφανίζεται να πατά η τακτική του Ιράν μετά την επιθεση σε Ισραηλινούς στόχους. Προειδοποίηση ότι η αντίδραση της χώρας του θα είναι «πιο ισχυρή» σε περίπτωση που υπάρξει «απρόσεκτη συμπεριφορά» (δηλαδή επιχειρησιακή απάντηση) από το Ισραήλ, μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση, διατύπωσε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί. Είχε προηγηθεί η σαφής διαβεβαίωση ότι το θέμα των επιχειρήσεων είναι λήξαν εφόσον το Ισραήλ δεν απαντήσει.

«Η τιμωρία του επιτιθέμενου πραγματοποιήθηκε», δήλωσε ο Εμπραχίμ Ραϊσί, εκφράζοντας την αρχική του ικανοποίηση, ενώ  πρόσθεσε ότι «εάν το σιωνιστικό καθεστώς ή οι υποστηρικτές του επιδείξουν απρόσεκτη συμπεριφορά, θα λάβουν αποφασιστική και πολύ πιο ισχυρή απάντηση».

Την ίδια ώρα, τα διεθνή αεροδρόμια Ιμάμ Χομεϊνί και Μεχραμπάντ της Τεχεράνης, όπως και αεροδρόμια σε πολλές άλλες ιρανικές πόλεις ακύρωσαν τις εσωτερικές τους πτήσεις έως το πρωί της Δευτέρας, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων ISNA και Mehr, καθώς ο δυτικός εναέριος χώρος του Ιράν παραμένει κλειστός για πτήσεις.

Ερωτηθείς, στην κρατική Ιρανική τηλεόραση, ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί δήλωσε πως η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύχτας «θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερης έκτασης».

«Περιορίσαμε αυτήν την επιχείρηση στις υπηρεσίες που το σιωνιστικό καθεστώς χρησιμοποίησε για να επιτεθεί στην πρεσβεία μας» στη Συρία, ανέφερε χαρακτηριστικα.

Από το πλήγμα στο ιρανικό προξενείο είχαν σκοτωθεί επτά μέλη των Φρουρών, μεταξύ των οποίων δύο ανώτατοι αξιωματικοί.