Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έφερε την ψήφο των 17χρονων προσβλέποντας στην εκλογική του ενίσχυση από τους νέους αλλά όταν τιμωρήθηκε και από αυτούς στις κάλπες της 21ης Μαΐου άρχισε να αλλάζει τροπάρι. «Δεν μπορεί το άγουρο να εξισούται με τη δική μου πείρα και μόρφωση» δήλωσε σήμερα ο Κώστας Ζουράρις σε συνέντευξη του στην οποία χαρακτήρισε «εξωφρενική» την ψήφο όσων δεν έχουν κλείσει τα 18.

Για να ενισχύσει το επιχείρημα του, μάλιστα, διηγήθηκε πως έκανε mansplaining στην ίδια του την κόρη όταν εκείνη ήταν 17 χρονών. «Η κόρη μου ήταν 17 χρονών και μου ζήτησε να της πω τι είναι η δημοκρατία. Αφού της εξήγησα, της λέω ‘’να σου πω κάτι κόρη μου; Είσαι 17 ετών και εγώ είμαι αυτός που είμαι. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει η ψήφος η δίκη σου, είναι ίση με τη δική μου; Ε, αυτό είναι Δημοκρατία. Αυτό το εξωφρενικό. Μόνο έτσι γίνεται δημοκρατία. Αν δεν γίνεται έτσι, παύει να είναι δημοκρατία. Δεν μπορεί το άγουρο να εξισούται με τη δική μου πείρα». 

Στην ερώτηση αν επιμένει στον χαρακτηρισμό «εξωφρενικό» ο Κώστας Ζουράρις έκανε ρελάνς: «Βεβαίως είναι εξωφρενικό, γιατί πρέπει να διοικείς μια χώρα, με τη μόρφωση τη δική μου και την πείρα τη δίκη μου δεν μπορεί να εξισούται το άγουρο. Είναι εξωφρενικό και το μόνο νόμιμο, διότι αν δεν ήταν ίση η ψήφος της άγουρης κόρης μου με τη δική μου, δεν θα ήταν Δημοκρατία. Γι' αυτό στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε η κλήρωση, άρα δεν διοικούσαν οι άριστοι, οι αριστοκράτες, οι δημογέροντες, αλλά όλοι με κλήρωση εκ περιτροπής».