Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα, και όσες προσπάθειες να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποδείξει- με καθυστέρηση πολλών ετών- ότι “χάρη” στις δικές τους “προσπάθειες” οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα λάβουν σήμερα από την ελληνική δικαιοσύνη την τιμωρία που τους αξίζει, δεν πείθει. Και δεν πείθει, διότι από το 2013 μέχρι και σήμερα έχουν συμβεί τα εξής 7 γεγονότα-τα ξεροκέφαλα που λέγαμε- που είναι “λογικό” να θέλει να ξεχάσει.
1. Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι ο Παύλος Φύσσας. Δράστης ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς.
Η σύλληψη του δολοφόνου Ρουπακιά και η σχέση του με την νεοναζιστική οργάνωση, οδηγούν τις αρχές, μετά από εντολή του τότε πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, στον έλεγχο ακόμη και των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια οι αρχές διαβιβάζουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου φάκελο και για άλλες παρόμοιες επιθέσεις κατά ημεδαπών και αλλοδαπών.
Σε χρόνο ρεκόρ ο εισαγγελέας Α.Π., Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ολοκληρώνει την έρευνα του και ζητεί την ποινική δίωξη του αρχηγού του νεοναζιστικού μορφώματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, του υπαρχηγού Χρήστου Παππά, του Ηλία Κασιδιάρη και άλλων νεοναζιστών.
Στο πόρισμά του, έκανε λόγο για “ενεργή ναζιστικού τύπου εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987 μέχρι σήμερα με στρατιωτική δομή, ιεραρχία και διακλαδώσεις σε όλη τη χώρα”, ενώ απέδιδε στον γραμματέα του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο ρόλο αρχηγού στα πρότυπα του “Fuhrerprinzip” και υπαρχηγού στον Χρήστο Παππά.
Στις 29 Σεπτεμβρίου, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συλλαμβάνει τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Ηλία Παναγιώταρο, τον Γιάννη Λαγό και τον Γιώργο Πατέλη, αρχηγό της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια, όπου ανήκε ο Ρουπακιάς.
Αρχές Οκτωβρίου αποφασίζονται οι πρώτες προφυλακίσεις των Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιάννη Λαγού, Χρήστου Παππά, του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη και άλλων στελεχών της νεοναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός φυλακής με την επιβολή περιοριστικών όρων είχαν αφεθεί οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.
Τον Ιανουάριο του 2014 κρίθηκαν προφυλακιστέοι τρεις ακόμα βουλευτές της ΧΑ, οι Ηλιόπουλος, Γερμενής και Μπούκουρας.
Τον Οκτώβριο του 2014 ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος στην πολυσέλιδη πρότασή του περιγράφει τη ΧΑ ως μία στρατιωτικά οργανωμένη εγκληματική οργάνωση υπό τον απόλυτο έλεγχο του Μιχαλολιάκου και με την οποία εισηγούνταν στο συμβούλιο εφετών την παραπομπή σε δίκη 18 βουλευτών της ΧΑ και άλλων 52 ατόμων, συνολικά 70 ατόμων εκ των 85 κατηγορούμενων.
Αυτά είναι γεγονότα, τα οποία έλαβαν χώρα επί διακυβέρνησης ΝΔ. Να το ξαναγράψουμε μπας και το εμπεδώσουν οι… εθελοντές λωτοφάγοι του ΣΥΡΙΖΑ: η κυβέρνηση της ΝΔ συνέλαβε όλα αυτά τα ναζιστικά σταγονίδια και η κυβέρνηση της ΝΔ τους έστειλε στη Δικαιοσύνη. Και η Δικαιοσύνη μετά από χαρακτηριστική καθυστέρηση- για διάφορους λόγους- την Τετάρτη θα ανακοινώσει την ετυμηγορία της για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Και πάλι το έφερε έτσι η ιστορία, κυβέρνηση να είναι η ΝΔ.
2. Τον Μάρτιο του 2015, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αναδείχθηκε με κλήρωση η σύνθεση του αρμόδιου δικαστηρίου. Η δικαστική διαδικασία ξεκινά τον Απρίλιο του 2015. Τον Ιανουάριο του 2016, και αφού είχαν ήδη γίνει πάνω από 40 συνεδριάσεις, η δίκη διακόπηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων, ενώ συνεχίστηκε μετά από 4,5 μήνες απραγίας στις 25 Μαΐου 2016, καθώς οι συνήγοροι έλαβαν κατάλληλες άδειες από τους δικηγορικούς συλλόγους.
3. Στα τέλη Μαρτίου του 2015, οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός αποφυλακίζονται από τις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από περίπου 18 μήνες προσωρινής κράτησης, που αποτελεί και το ανώτατο χρονικό διάστημα προφυλάκισης. Θυμίζουμε ότι κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα συνεταιράκια του, τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Λίγες μέρες μετά την αποφυλάκιση του αρχηγού της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή Γιάννη Λαγού, αφέθηκε ελεύθερος και ο υπαρχηγός της, Χρήστος Παππάς.
4. Μάρτιος 2015. Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους δημοσιογράφους, θέτει ζήτημα εγκυρότητας ορισμένων διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, και είχαν λιγότερες από 151 ψήφους, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς δεν τους δόθηκε ειδική άδεια για να παραστούν στην ψηφοφορία.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα κινηθούν διαδικασίες για το θέμα αυτό, η πρόεδρος της Βουλής απαντά με αφοπλιστικό τρόπο: «Προφανώς θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τις οποίες θα ενημερωθείτε». Λίγο αργότερα η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της πανηγύριζε για το “δώρο” της προέδρου της Βουλής.
Την τιμή του τότε κυβερνώντος προσπάθησαν να σώσουν ορισμένα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζοντας, δημοσίως, τη στάση της. Μάλιστα ο Νίκος Φίλης μιλώντας εκείνες τις ημέρες στον ΑΝΤ1 θα πει ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το θεσμικό της ρόλο για να μην πάρει απόφαση η Βουλή, και ότι συμπλέει(!!!) για πολλοστή φορά με τη Χρυσή Αυγή.
Κύκλοι της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν πως οι βουλευτές της Χ.Α. προφυλακίστηκαν στα τέλη του ’13, ενώ τα εν λόγω νομοσχέδια είχαν ψηφιστεί νωρίτερα. Οι ίδιες πηγές έλεγαν πως καμία ονομαστική ψηφοφορία νομοσχεδίου δεν έχει περάσει με διαφορά μικρότερη των προφυλακισμένων απόντων και υπενθύμιζαν ότι τις αποφάσεις για την παρουσία τους στη Βουλή τις παίρνει η Δικαιοσύνη και μόνον.
5. Βούτσης: «Περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή»
«Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι», δήλωνε τον Ιούνιο του 2016 ο πρόεδρος του Σώματος Νίκος Βούτσης, για ενδεχόμενη θετική ψήφος της Χρυσής Αυγής στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Όπως τονίζει, η Βουλή λειτουργεί με 300 και ποτέ δεν αφαιρέθηκε καμία ψήφος από καμία μεριά. «Αυτό που σας λέω δεν αποτελεί πρόσκληση προς την Χρυσή Αυγή. Αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή».
6. 22 Ιουλίου 2016, συζήτηση στη Βουλή. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επίμαχη αναφορά Βούτση, αφήνει βαρύτατες αιχμές για «παζάρια» της κυβέρνησης με την Χρυσή Αυγή για τον εκλογικό νόμο. Ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται δήλωση του Προέδρου της Βουλής ότι δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι, προκαλώντας την οργισμένη πλην όμως άκρως υποκριτική αντίδραση του Νίκου Βούτση.
Μετά τη λήξη της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βούτσης κατέβηκε από την έδρα του Προέδρου της Βουλής και ανέβηκε στο βήμα, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη.
«Σε ερώτηση για το κατά πόσο είναι ευπρόσδεκτη η Χρυσή Αυγή, απάντησα πως δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτοι και μη ψήφοι σε κανένα επίπεδο, όπως θα έκανε κάθε Πρόεδρος της Βουλής», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βούτσης.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, λέει σε έντονο ύφος ότι «θα περίμενα ο Πρόεδρος να υπηρετεί το αξίωμα με περισσότερη ψυχραιμία και λιγότερη συναισθηματική ένταση» και διερωτήθηκε «αν στους 197 που διέρρεε το Μαξίμου ότι θα ψηφίσουν την απλή αναλογική, συμπεριλαμβάνονταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ή όχι».
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα υπενθυμίσει τι είχε πει ο Σταύρος Δήμας όταν αναζητούσε 180 ψήφους για την Προεδρία της Δημοκρατίας. “Είπε τότε ότι δεν ενδιαφέρεται να βγει Πρόεδρος με την στήριξη της Χρυσής Αυγής. Γιατί δεν είπατε και εσείς το ίδιο;» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
7. Στις 12 Μαρτίου του 2019 η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τα βάζει με την κυβέρνηση και συγκεκριμένα με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, γιατί “μειώνει τις ποινές για τη Χρυσή Αυγή”.
Σύμφωνα με τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ο δικός τους υπουργός-Καλογήρου με νομοσχέδιο του μειώνει τις ποινές για όσους κατηγορούνται για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης». Με λίγα λόγια τον κατηγορούσαν ότι ρίχνει στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.
«Η εξέταση των επιμέρους άρθρων που προτείνονται από την Επιτροπή για την σύνταξη σχεδίου Ποινικού Κώδικα, αποκαλύπτει μια σειρά από προβληματικές διατάξεις, οι οποίες οφείλουν άμεσα να επανεξεταστούν από το υπουργείο και είτε να τροποποιηθούν ριζικά είτε να αποσυρθούν. Οι δυο προτεινόμενες διατάξεις που εμφανίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα και που δικαίως έχουν ήδη απασχολήσει τον δημόσιο διάλογο είναι η επιχειρούμενη μείωση της ποινής για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και ο νέος ορισμός για το έγκλημα του βιασμού» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη σκληρή ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.
Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι ερωτηματικά προκαλεί η “επαναστατική στάση” που κρατά τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αλήθεια, νομίζουν οι “σύντροφοι” της Κουμουνδούρου ότι ο λαός δεν ξέρει το ρόλο των κομμάτων στην υπόθεση της νεοναζιστικής οργάνωσης;
Στα σοβαρά τώρα πιστεύουν ότι ο λαός έχει πάθε αμνησία και δεν θυμάται τα καμώματά τους στη Βουλή με τους χρυσαυγίτες σε διάφορες κρίσιμες-ύποπτες ψηφοφορίες;
Συμπέρασμα: στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.