Αυτοσαρκάζεται η γερμανική εφημερίδα Bild, καθώς, σε νέο της άρθρο, αναφέρεται σε παλιότερο που καλούσε τους Έλληνες να… πουλήσουν τα νησιά, για να γλιτώσουν από τη χρεκοπία.

Η Bild, στο νέο της άρθρο, μιλά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γερμανική οικονομία, λέγοντας: «Δεν έλειψαν οι καλές συμβουλές από εμάς όταν οι Έλληνες χρεοκόπησαν το 2010: "Γιατί δεν πουλάτε τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες;" ήταν ο τίτλος της BILD εκείνη την εποχή - και το εννοούσαμε σοβαρά!»

«Οι (πρώην) χρεοκοπημένοι Έλληνες αντεπιτίθενται – Χρεοκοπημένοι Γερμανοί, πουλήστε τα νησιά σας»

Ο τίτλος του νέου άρθρου είναι «Οι (πρώην) χρεοκοπημένοι Έλληνες αντεπιτίθενται – Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας».

Στο άρθρο της, η Bild φιλοξενεί δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην κυβέρνηση Τσίπρα, γράφοντας: «τώρα, κάποιος που υποτίθεται ότι θα πουλούσε μονάδες παραγωγής ενέργειας και επιχειρήσεις στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους, στην οποία η Αθήνα είχε βυθίσει ολόκληρη την Ευρώπη, παίζει ξανά μπάλα: ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (71), υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος υπό τον ακροαριστερό επικεφαλής της κυβέρνησης, Αλέξη Τσίπρα, και τον άγριο υπουργό Οικονομικών του, Γιάνη Βαρουφάκη, το 2015».

«Έχει κάποιες προτάσεις εξοικονόμησης πόρων για εμάς», γράφει η γερμανική εφημερίδα, αναφερόμενη στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που είπε πως η γερμανική κυβέρνηση «πρέπει να επιβάλει έκτακτους φόρους τόσο στους πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις, για να λύσει το πρόβλημα».

Η Bild συνεχίζει: «Η πρόβλεψή του: "Αυτό θα προκαλέσει κρίση στη Γερμανία, αλλά τα χρήματα δεν θα συγκεντρωθούν διαφορετικά". Και στη συνέχεια ο Έλληνας ξεδιπλώνει το σφυρί της λιτότητας: "Μια άλλη λύση θα ήταν να πουληθούν δημόσια περιουσιακά στοιχεία, όπως νησιά, προκειμένου να συγκεντρωθούν γρήγορα μεγάλα ποσά"».

«Η χρεοκοπημένη Γερμανία θα έπρεπε τότε να πουλήσει νησιά. Heligoland, Rügen ή Wangerooge. Είναι αυτό ακόμα δυνατό; Είμαστε πράγματι ήδη τόσο χρεοκοπημένοι που ο υπουργός Οικονομικών, Christian Lindner, πρέπει να πουλήσει το ηλιόλουστο νησί του Sylt;», γράφει η Bild, και συμπληρώνει ότι ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως «εάν οι Γερμανοί δεν τα καταφέρουν μόνοι τους, θα πρέπει να τεθούν υπό την εποπτεία της τρόικας. Τότε θα αναγκαστούν».

Το άρθρο καταλήγει: «Το σχόλιό του για την κατάσταση των Γερμανών: "Η ζωή είναι εκδικητική. Η Γερμανία θα βιώσει τώρα αυτό που επέβαλε στην Ελλάδα". Η Γερμανία απειλεί να "οδηγήσει την Ευρώπη σε μια μακροχρόνια κρίση"».

Στο πρώτο της άρθρο η Bild, στις 27/10/2010, μία ημέρα πριν την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Βερολίνο, για συνάντηση με την τότε Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, έγραφε, μεταξύ άλλων:

«Ακόμα κι αν ακούγεται τρελό: Αν πρέπει ακόμα να βοηθήσουμε τους Έλληνες με δισεκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει να δώσουν κάτι σε αντάλλαγμα – π.χ. μερικά από τα όμορφα νησιά τους. Σύνθημα: Παίρνεις κάρβουνο. Εμείς παίρνουμε την Κέρκυρα».