Πρεμιέρα έκανε την Κυριακή 1 η Ιανουαρίου 2023 στο Faust στην Αθήνα η θεατρική παράσταση «Η ΑΤΖΕΝΤΑ», ένα σύγχρονο ελληνικό έργο της Χρυσής Γιάντσιου, όπου λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι και για λίγες μόνο παραστάσεις σε σκηνοθεσία της Μαργαρίτας Αμαραντίδη.

Της Αριστέας Κοντόζογλου*

Αλήθεια, ποια είναι η σχέση σας με τον χρόνο;

«Μήπως, ο χρόνος μας τελικά είναι η μόνη μας ιδιοκτησία και η διαχείρισή του το μοναδικό μας ταλέντο;»

Ένα θεατρικό έργο που διαπραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου με τον χρόνο. Ο πανδαμάτωρ χρόνος, αυτός που τα δαμάζει όλα, που τα νικά, αρκεί να δαμάσουμε εμείς αυτόν και να πορευτούμε μαζί αρμονικά αποδεχόμενοι τη φυσική ροή του.

Μια πρωτότυπη ιστορία με σασπένς, τρυφερότητα, συγκίνηση και χιούμορ, όπου η πλοκή ξεκινά την ώρα που μια ατζέντα πρέπει να παραδοθεί στον κάτοχό της.

Η πολύ καλή σκηνοθετική απόδοση της Μαργαρίτας Αμαραντίδη υπηρετήθηκε στο ακέραιο από το cast των ηθοποιών που πλαισίωσαν τη παράσταση.

Η μοναδική και ταλαντούχα Βίκυ Μαραγκάκη καθηλώνει τον θεατή, «κεντάει» λέξη τη λέξη, λόγο το λόγο με τον μορφασμό και την κίνησή της μία έξοχη ερμηνεία!

Πολλά υποσχόμενοι επί σκηνής ο Μάνος Ζούρας και η Μαρίσα Μπίλη!

Στην εξέλιξη του έργου διαδραματίζεται το σήμερα με το χθες , το λογικό με το παράλογο, οι πόθοι με το ανεκπλήρωτο, το κωμικό με το τραγικό καθώς και ο αυτοσαρκασμός με την τρυφερότητα.

Η μουσική επένδυση και ο φωτισμός συνδράμουν με τη σειρά τους σε ένα άρτιο αποτέλεσμα.

« Η ΑΤΖΕΝΤΑ», μια θεατρική παράσταση που αξίζει να δείτε…και αντίστροφα ο χρόνος ξεκινάει 3,2,1 Καλή Χρονιά!

*Η Αριστέα Κοντόζογλου είναι Δημοσιογράφος