Η… ατυχής Αριστερά

71
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Παρατηρώ ότι τα επικριτικά σχόλια των συντρόφων του Παύλου Πολάκη- για να μην τους αδικούμε όλους συλλήβδην στο ΣΥΡΙΖΑ- καταλήγουν με τη φράση… «ατυχής δήλωση». Μάλιστα ο πολιτικός προϊστάμενος στα χαρτιά του αναπληρωτή υπουργού, ο Ανδρέας Ξανθός, συμπλήρωσε ότι η δήλωσή του ήταν επιπλέον και «αχρείαστη».

του Χάρη Παυλίδη
Έχει σημασία ότι κάποιοι έστω και με δυσκολία έσπευσαν να υπερασπιστούν το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, κάτι που δεν είχε την ευαισθησία να κάνει ο πρωθυπουργός, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν εξετάζουμε κάτι που θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε ώστε να μιλάμε για «ατυχία». Εκτός κι αν πάρουμε ως δεδομένο ότι μας κυβερνά η τύχη.

Υπό μια έννοια η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι… κατά τύχη κυβέρνηση. Ακόμη όμως κι αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση έναν υπουργό να κρύβεται πίσω από την έννοια της «ατυχούς» δήλωσης. Αντιθέτως ατυχείς πρέπει να αισθάνονται αυτοί που πίστεψαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέφεραν το καινούριο και το διαφορετικό στο πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δήλωση του Παύλου Πολάκη δεν ήταν «ατυχής». Όπως δεν ήταν και «αχρείαστη», αφού μια αναδρομή στις κατά καιρούς δηλώσεις που έχει κάνει αυτός ο κύριος δείχνουν ότι τις «χρειαζόταν» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να «στήσει» τις ιστορίες με τις οποίες ταΐζει τη λαιμαργία των ψηφοφόρων του.

Ο «αψύς», κατά τον Αλέξη Τσίπρα υπουργός, θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός για δύο λόγους: Γιατί έχει η χώρα πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και συνεπώς μπορεί να συκοφαντεί και να χυδαιολογεί με την ανοχή του, και συγχρόνως γιατί η παρακμιακή εικόνα της χώρας, την τελευταία πενταετία, είναι απολύτως εναρμονισμένη με την εικόνα του. Αυτή θέλει η «πελατεία» του, αυτή «πουλάει», κι αυτή πασχίζει κάθε βράδυ να αναδείξει δια μέσου των κοινωνικών δικτύων ο Παύλος Πολάκης. Άλλωστε ποιος θα γνώριζε σήμερα τον Πολάκη, πλην των ψηφοφόρων του, αν δεν ήταν αυτός που είναι; Ποιο είναι το έργο του στην Υγεία, με εξαίρεση τις… εισαγγελικές του παρεμβάσεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis; Άρα, ούτε «ατυχείς» ούτε «αχρείαστες» ήταν οι δηλώσεις του.

Όσοι λοιπόν υποκρινόμενοι επικρίνουν τις δηλώσεις του Πολάκη, θα πρέπει να μη λησμονούν ως αριστεροί(;) που είναι, ότι το επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας κρίνεται από τη συμπεριφορά των κυβερνώντων στους αναπήρους. Και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας δεν ζήτησε συγγνώμη για την άθλια συμπεριφορά του υπουργού του, τουλάχιστον, με κάνει να σκεφθώ ότι πρέπει η ελληνική Αριστερά να αισθάνεται «ατυχής» που την εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ.