Μπορεί το ονοματεπώνυμο να έπαιξε έναν ρόλο αφού στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν θυματοποιήσει ως πολιτικά διωκόμενο τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα που καταδικάστηκε ομοφώνως από το Ειδικό Δικαστήριο και εκτιμούν ότι κάνει… γκέλ στο κομματικό κοινό, όμως η Αθήνα, η πρωτεύουσα και βιτρίνα της χώρας διεθνώς χρειάζεται Δήμαρχο.

Ο λόγος για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να δώσει χρίσμα στον μπασκετικό Νίκο Παππά για τη διεκδίκηση ενός θώκου όπως αυτός της δημαρχίας της Αθήνας, ο οποίος στο παρελθόν έχει δηλώσει πως δεν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, όπως και ότι αν θα κάνει κάτι θα το κάνει χωρίς χρίσμα και χωρίς να του επιβληθούν πρόσωπα στον συνδυασμό του

Ολα αυτά φυσικά ξεχάστηκαν αφού ο ένας αναζητεί εναγωνίως επικοινωνιακού τύπου λύσεις για όλες τις εκλογές (χαρακτηριστική η περίπτωση Μιθριδάτη) και ο άλλος, ο Νίκος Παππάς ξέχασε όσα έλεγε για πολιτικούς με τον Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώνει πως θα του βάλει στο ψηφοδέλτιο τα στελέχη που θέλει και να εξαπολύει επίθεση κατά του νυν Δημάρχου Αθηναίων.

ΥΓ. Η αγωνία Τσίπρα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές πάντως έκδηλη. Έφτασε στο σημείο να ανακοινώσει… στήριξη στον Ανδρέα Παχατουρίδη , επι σειρά ετών Δήμαρχο Περιστερίου, τέταρτου μεγάλου δήμου της χώρας, λές και του το ζήτησε κάποιος ο οποίος εκλέγεται σχεδόν μόνιμα τα τελευταία χρόνια παράγοντας ένα πολύ μεγάλο έργο.