Τι συμπέρασμα βγήκε από τις χθεσινές συλλήψεις των μαφιόζων της νύχτας; Βγήκε το συμπέρασμα ότι εάν η Αστυνομία θέλει να συλλάβει τους εκτελεστές, τους συλλαμβάνει με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό έγινε. Αυτό που επιβάλλουν ο νόμος και η τάξη. Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε το αυτονόητο. Αξιοποίησε τα στοιχεία των εγκληματολογικών με τα αποτυπώματα, το DNA και τα κινητά τηλέφωνα και προχώρησε στις συλλήψεις των εκτελεστών. 

Eπρεπε δηλαδή να έρθει ο Χρυσοχοΐδης για να γίνει το αυτονόητο; Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έφερε αποτελέσματα στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος και πολύ φυσιολογικά ο πρωθυπουργός την ξήλωσε όλη. Μετά τις τελευταίες συλλήψεις επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι όταν θέλει η Αστυνομία μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα. Είναι τόσο εξελιγμένα τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει, που δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Απλά να αξιοποιήσει τα ευρήματα και όλα τα άλλα θα έρθουν. Από μόνα τους. O,τι ακριβώς έγινε με τις συλλήψεις που αφορούν τις εκτελέσεις ανθρώπων της νύχτας. 

Η Αστυνομία λοιπόν προχώρησε για πρώτη φορά με στοιχεία σε συλλήψεις. Στη συμμορία φέρονται να εμπλέκονται τα δύο άτομα, ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Eνωσης, που συνελήφθησαν, άλλα δύο άτομα που είναι έγκλειστα σε φυλακές, το ένα στη Λάρισα και το άλλο στο Μαυροβούνιο, και ακόμη δύο άτομα που φέρεται να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Επίσης ένα μέλος της οργάνωσης που αναζητείται εντός της ελληνικής επικράτειας. 

Οι ίδιοι δράστες βρίσκονται πίσω από τις δύο δολοφονίες των Σκαφτούρου και Ρουμπέτη, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους στην πρόσφατη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο. Κατά τις έρευνες στα σπίτια των δύο εκτελεστών που συνελήφθησαν, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ακόμη έναν άνδρα για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς βρέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον εμπλέκουν στην εγκληματική οργάνωση. 

Πάμε τώρα στην ουσία των γεγονότων. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2024 να υπάρχουν εκτελεστές με καλάσνικοφ που κυκλοφορούν ελεύθεροι και σκοτώνουν κόσμο σε δημόσια θέα. Είναι αδιανόητο όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά για τη χώρα γενικότερα να συμβαίνουν τέτοια τραγικά περιστατικά. Σε μια περίοδο που εκτινάσσονται οι εισπράξεις από τον τουρισμό, σε μια περίοδο που έρχονται επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν είναι δυνατόν η χώρα να δίνει την εικόνα της Κολομβίας στην Ευρώπη. 

Δεν είναι μόνο το ποινικό κομμάτι της εγκληματικότητας που ενοχλεί. Είναι και η γενικότερη ζημιά που έχει υποστεί η χώρα από αυτά τα μαφιόζικα περιστατικά. Η Ελλάδα σήμερα δίνει την εικόνα μιας σοβαρής και αναπτυσσόμενης χώρας που ως κύριο μέλημά της προτάσσει την ασφάλεια, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και την προοπτική. Είναι λοιπόν κυρίαρχο ζήτημα για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό να υπάρξει αποτέλεσμα στη μάχη της Αστυνομίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Στον αγώνα που προσφέρουμε όλοι για να επανέλθει η χώρα στα φυσιολογικά επίπεδα και την κανονικότητα δεν υπάρχει η λέξη «αποτυχία». Η Αστυνομία πρέπει να συλλάβει ΟΛΟΥΣ όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες μαφιόζικες τακτικές που δυσφημούν τη χώρα στο εξωτερικό και δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα εγκληματικότητας και κατάρρευσης της ασφάλειας στο εσωτερικό. Ο πρωθυπουργός γι’ αυτό καρατόμησε σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας και γι’ αυτό ανέλαβε πάλι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Γι’ αυτό καρατομήθηκαν όλοι οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και γι’ αυτό ανέλαβαν νέα πρόσωπα που θα φέρουν αποτελέσματα. Σε αυτόν τον αγώνα κατά της εγκληματικότητας θα είμαστε όλοι μαζί…