Η αλήθεια για τα 70.000 για την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας

by Manifesto
Σαφή εξήγηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας απέναντι στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ πως το Υπουργείο Παιδείας δαπάνησε 72.000 ευρώ για την κατασκευή της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας «Μαθαίνουμε στο σπίτι» και ότι ανέθεσε το έργο σε ιδιωτική εταιρεία και όχι στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου. 
Αρχικά, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στη γενικότερη φιλοσοφία της κυβέρνησης την περίοδο αυτή σημειώνοντας πως “όταν έχουμε έκτακτες καταστάσεις, φυσικά επιλέγουμε έκτακτες λύσεις. Εν προκειμένω, επιλέγουμε λύσεις που να είναι γρήγορες, αλλά πάντα με διαφάνεια και με τον απαραίτητο έλεγχο και τη λογοδοσία που χρειάζεται να διέπει όλες αυτές τις αποφάσεις”.
Εξηγώντας, γιατί το υπουργείο κατέφυγε σε αυτή τη λύση επεσήμανε πως “το έργο περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, οι οποίες δεν ήταν εύκολο να παραχθούν, όπως καταλαβαίνει κανείς, από μια δημόσια υπηρεσία, όπως: Υπηρεσίες υψηλής εξειδίκευσης, μοντάζ, animation, visual design, δημιουργία ψηφιακών μέσων, δημιουργία εικαστικής ταυτότητας και συμπλήρωσε: “Έρχεται να υποστηρίξει όλο αυτό το υλικό, μια καμπάνια περίπου τριών μηνών, στη διάρκεια των οποίων θα πρέπει, ολόκληρο το σύστημα της δημόσιας Παιδείας στη χώρα μας, να μετασχηματιστεί για να παρέχει υπηρεσίες εξ αποστάσεως. Όπως βλέπουμε ότι γίνεται σήμερα και με τα προγράμματα που έχει εφαρμόσει, σε συνεργασία με την Ε.Ρ.Τ., με την επικοινωνία που γίνεται εξ αποστάσεως και με την τηλε-εκπαίδευση από τα σπίτια των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης”.
Και κατέληξε: “Επομένως, μιλάμε για ένα ποσό (58.000 συν ΦΠΑ) πλήρως ανταποδοτικό, προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού”.
Γίνεται φανερό πως αυτό που δυσκολεύεται να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι, πως χάρη στις ταχύτατες και έγκαιρες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αποτελεί υπόδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των… παράπλευρων επιπτώσεων που αυτός φέρνει.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα