Πόσο αδίστακτος μπορεί να είναι ένας δικαστικός λειτουργός, ο οποίος καλείται να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον και, αντί να πράξει όλα όσα με τον όρκο του δεσμεύτηκε να τηρήσει, όταν το «αφήγημά» του σε κάποια έρευνα δεν του βγαίνει, να προσπαθεί να αφήσει σκιές εις βάρος των ερευνωμένων με διάφορα τεχνάσματα επικοινωνιακού χαρακτήρα;
Όλος ο παραπάνω πρόλογος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα iapopsi.gr, αφορά την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η οποία, αφού κατηγόρησε δέκα πολιτικά πρόσωπα της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. χωρίς στοιχεία απλά και μόνο για να «αβαντάρει» τον ΣΥΡΙΖΑ στα σχέδιά του για μια ακόμη τετραετία, στη συνέχεια υποχρεώθηκε να «καταπιεί» όλες τις κατηγορίες εις βάρος των πολιτικών, να αρχειοθετήσει τους φακέλους επτά εκ των δέκα, να ασκήσει αίολη δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου –δίωξη που θα έχει κατάληξη στον σκουπιδοτενεκέ– και να αφήσει μετά από 2,5 χρόνια να αιωρούνται χωρίς την παραμικρή απόδειξη υποψίες για τους κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Σήμερα όμως η κα Τουλουπάκη κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της. Προ της κατάθεσης-καταπέλτη της εισαγγελέως, προκατόχου της, κας Ελένης Ράικου, απέστειλε στη Βουλή, για πρώτη φορά, έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο σύζυγος της κυρίας Ράικου συμμετέχοντας σε συνέδρια νομίμως είχε λάβει το… αστρονομικό ποσόν των 1.000 ευρώ στις 15/12/2008, 1.000 ευρώ επίσης στις 27/9/2011 από την εταιρεία Novartis Pharma AG., και στις 19/4/2014 ποσόν ύψους 3.000 ευρώ από την εταιρεία Astellas Pharmaceuticals AEBE.
Η κα Ράικου αναγνώρισε μόνο το δεύτερο έμβασμα, αυτό του Σεπτεμβρίου 2011, προσθέτοντας ότι οι γιατροί έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε ιατρικές έρευνες.
Ας σημειωθεί ότι η κα Ράικου είχε τοποθετηθεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς στα μέσα του 2013.
Το παραπάνω έγγραφο με τις δήθεν «αποκαλύψεις» εις βάρος της κας Ράικου εστάλη επιλεκτικά στη Βουλή προ της καταθέσεώς της, παρά το γεγονός ότι σε προηγούμενες συνεδριάσεις η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής είχε ζητήσει, χωρίς ανταπόκριση, να αποστείλει η κα Τουλουπάκη κάθε σχετικό έγγραφο με την υπόθεση Novartis.
Φυσικά, τόσο από τις ημερομηνίες κατάθεσης των παραπάνω εμβασμάτων όσο και από το ύψος αυτών, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι η κα Τουλουπάκη δικαιούται ανεπιφύλακτα τον τίτλο της «αδίστακτης εισαγγελέως» η οποία για εντυπώσεις και μόνο –ποινικό ή πειθαρχικό αδίκημα δεν υφίσταται– προσπάθησε να «χτυπήσει» τη συνάδελφό της στο μαλακό υπογάστριο.
Τα ίδια και με Αβραμόπουλο
Για να αμυνθεί στις κατηγορίες των εμπλεκομένων για επιλεκτικές πρακτικές κατά τη διάρκεια της έρευνας για την υπόθεση Novartis, η κα Τουλουπάκη απέστειλε στη Βουλή ένα έγγραφο-αίτημα προς τις ΗΠΑ, δικαστικής συνδρομής για να ερευνηθούν τυχόν εμβάσματα που αφορούσαν τον υιό του κ. Αβραμόπουλου, καθώς επίσης και τη διαμονή του σε πολυτελή κατοικία στη Βοστώνη κατά το χρονικό διάστημα 2012-2015, όπου φοιτούσε στο οικείο πανεπιστήμιο.
Ποιο είναι το στοιχείο το οποίο αποδεικνύει τη δικαστική υποκρισία, αν και ο κατάλληλος τίτλος που ταιριάζει στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν ο όρος «δικαστική αλητεία», διερωτάται το iapopsi.gr.
Απλά και μόνο ότι το έγγραφο-αίτημα προς τις ΗΠΑ έχει ημερομηνία αποστολής την 28η Ιανουαρίου 2019(!!!) και το έγγραφο αναγνώστηκε στη Βουλή στις 14 Ιανουαρίου 2020(!!!). Δηλαδή, ενώ η κα Τουλουπάκη γνώριζε ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε έμβασμα στον λογαριασμό του υιού Αβραμόπουλου –πλην ποσού ύψους 32.000 δολαρίων τα οποία είχαν εμβαστεί από τον θείο του Κωνσταντίνο, από το Ίδρυμα Ωνάσης, κατόπιν σχετικής υποτροφίας, και από την οικογένειά του– εντούτοις για τη δημιουργία και μόνο εντυπώσεων κατέθεσε στη Βουλή το παραπάνω προ έτους αίτημα δικαστικής συνδρομής για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση της αρχειοθέτησης του φακέλου που αφορά την κατά την εισαγγελέα «εμπλοκή» του Δημ. Αβραμόπουλου στην υπόθεση Novartis.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι το γεγονός ότι ο υιός Αβραμόπουλος κατά την τριετία 2012-2015 εφιλοξενείτο σε φιλική οικογένεια στη Βοστώνη, περιορίζοντας έτσι τη δαπάνη για τις σπουδές του.
Επανερχόμαστε και αναρωτιόμαστε πόσο αδίστακτο άτομο και δη περιβεβλημένο με εισαγγελικό μανδύα μπορεί να είναι μέλος της απόδοσης δικαιοσύνης στη χώρα μας. Είναι κρίμα που δεν υπάρχει κάποιο βραβείο αντίστοιχο του Νόμπελ. Η κα Τουλουπάκη θα το κέρδιζε άνευ ανταγωνισμού…
Πηγή: iapopsi.gr