Την ώρα που ο κουκουλοφόρος μάρτυρας της σκευωρίας Νovartis βρίσκεται προφυλακισμένος με κατηγορίες για απάτες και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η Έφη Αχτσιόγλου είπε μια φράση που παραπέμπει στην υπόθεση και φέρνει στο νού μνήμες από την προσπάθεια να διασυρθούν 10 πολιτικά πρόσωπα, πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής περιόδου» είπε η Έφη Αχτσιόγλου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων μιλώντας στο Mega θυμίζοντας τη φράση που ο Αλέξης Τσίπρας είχε πεί μιλώντας στο Open τον Ιανουάριο του 2019 για τη σκευωρία  της Novartis υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «εγώ θεωρώ ότι το σκάνδαλο αυτό είναι υπαρκτότατο, ένα από τα μεγαλύτερα της Μεταπολίτευσης»

Βέβαια η Έφη Αχτσιόγλου, όπως  και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πιο… προσεκτικοί ως προς το μέγεθος του σκανδάλου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (που σήμερα βρίσκεται στο Ειδικό Δικατήριο) είχε χαρακτηρίσει τη σκευωρία Novartis ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Το να μιλά τώρα η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για το «μεγαλυτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης» αναφορικά με την υπόθεσή των παρακολουθήσεων μόνο ως τρολάρισμα στον αρχηγό της και στα όσα έλεγε τότε μπορεί να χαρακτηριστεί. Όπως και στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλουλο.

Άσε που κάποια στιγμή πρέπει να αποσαφηνιστεί και το μέγεθος του σκανδάλου και να ξεκαθαριστεί ποιο είναι το μεγαλύτερο. Πριν καταρρεύσει και αυτό σαν την υπόθεση Novartis.