Ξεκινώντας ως συντονιστικό όργανο εθελοντών στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021, σήμερα το Humanity Greece επιδιώκει την ανάπτυξη του εθελοντισμού που προκαλεί τη συμμετοχή ολόκληρης της κοινότητας για τον άμεσο εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας.

Παρέχει μια φωνή σε αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν. Συμπληρώνει, αλλά δεν υποκαθιστά τη δράση της πολιτείας ενώ δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αποκτήσουν μέσα από την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, νέες γνώσεις και δεξιότητες και να αναπτύξουν πλήρως τις προσωπικές τους ικανότητες, την αυτοδυναμία και τη δημιουργικότητά τους.

Ως αποτέλεσμα και με στατιστικά νούμερα, τα αιτήματα που λαμβάνει ο οργανισμός αυξάνονται συνεχώς, με οικογένειες να
χρήζουν άμεσης κοινωνικής στήριξης αλλά και γονείς να παλεύουν να τα φέρουν εις πέρας αφού μόνο τα κόστη αγοράς τροφίμων, σε
παγκόσμιο επίπεδο, σημείωσαν ρεκόρ υψηλών τιμών για αυτό το έτος.

Εθελοντικές Οργανώσεις όπως το Humanity Greece και ο σκοπός που υπηρετούν έχουν παράλληλα την ευθύνη να δημιουργούν ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο οι εθελοντές έχουν κατάλληλη εκπαίδευση, αξιολόγηση, αναγνώριση και ουσιαστική εργασία με μετρήσιμα για το κοινωνικό σύνολο αποτελέσματα.

Το Humanity Greece δημιούργησε το 1 ο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο της χώρας και αυτά τα Χριστούγεννα θα ξεπεράσει τα 1.500 πακέτα στήριξης

Το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο διατίθεται για αποθήκευση, συλλογή & διαλογή των αγαθών πριν την αποστολή τους σε οποιαδήποτε συνθήκη κρίνεται απαραίτητο. Σε περιπτώσεις μη έκτακτης ανάγκης, το Πρότυπο Συντονιστικό Κέντρο στηρίζει ολιστικά συνδέοντας τους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά με τους πολίτες που χρήζουν άμεσης βοήθειας σε όλη τη χώρα. Είναι ανοιχτό κάθε μέρα και προσβάσιμο για όλους ώστε ο καθένας να στηρίξει με όποιον τρόπο επιθυμεί.