«Παλιά μου τέχνη, κόσκινο» για τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, που προσφέρουν πολιτική κάλυψη στις παράνομες καταλήψεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά και τα σχολεία, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι καταληψίες «προσφέρουν τεράστια υπηρεσία στον ελληνικό λαό». Η Θεανώ Φωτίου ήταν αποκαλυπτική, χαρακτηρίζοντας τα επεισόδια και τους τραμπουκισμούς στις διάφορες συνελεύσεις ως «μεμονωμένα περιστατικά».

Μιλώντας στο Action24 η βουλευτής του κόμματος ήταν ξεκάθαρη. Και αυτό διότι τόνισε ότι οι καταλήψεις και οι καταληψίες προσφέρουν «τεράστια υπηρεσία στον ελληνικό λαό» ενώ δεν παρέλειψε να υποστηρίξει πως οι καταλήψεις είναι «έσχατο μέσο» και ως εκ τούτου καλά κάνουν οι φοιτητές και οι μαθητές που το χρησιμοποιούν.

Η πραγματικότητα είναι πως μια ακόμη φορά, το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί πλέον τη Νέα Αριστέρα, παρά την αλλαγή στέγης, επιβεβαιώνει πως επί της ουσίας κινείται πάνω στον δρόμο που το οδήγησε σε τέλμα, μέσω των θέσεών του σε συκγκριμένες περιπτώσεις που η ίδια η κοινωνία καταδικάζει.

Η περίπτωση των πανεπιστημίων είναι μία από αυτές. Η άλλη είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Και στις δύο όμως περιπτώσεις αντιμετωπίζει –ειδικά στην πρώτη– ένα βασικό πρόβλημα: η πλειοψηφία δεν ακολουθεί. Οι πολίτες έχουν πάψει προ πολλού να άγονται και να φέρονται από λογικές κινηματικές, έχοντας διαπιστώσει πού οδηγούν μετά την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ και των εταίρων του, δηλαδή των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την Παιδεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί κόκκινο πανί για τους πολίτες που βλέπουν μια μειοψηφία να λυμαίνεται στην κυριολεξία τη δημόσια περιουσία και την αξιωματική αντιπολίτευση να τη στηρίζει, παρά το γεγονός ότι οι καταλήψεις αποτελούν μια ξεκάθαρα παράνομη πράξη. Η δε δικαιολογία που αναφέρεται σε δήθεν αποφάσεις συνελεύσεων δεν αλλάζει το γεγονός πως πρόκειται για παρανομία.

Φυσικά σε αυτό πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι οι δήθεν αποφάσεις λαμβάνονται από μειοψηφίες αλλά και με απειλές που φτάνουν σε ακραία σημεία τραμπουκισμού με εισβολές κρανοφόρων και κουκουλοφόρων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.