Βγήκε μπροστά και η Όλγα Γεροβασίλη προκειμένου να υπερασπιστεί τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας του τελευταίου να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Κάπως έτσι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και στο ΠΑΣΟΚ και την Νέα Αριστερά.
Η Όλγα Γεροβασίλη τις τελευταίες ημέρες έδωσε μια σειρά συνεντεύξεων, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον πρώην πρωθυπουργό. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η πρώην υπουργός είναι από τους λίγους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει σε τακτική βάση με τον Αλέξη Τσίπρα. Αρχικά στο Action24, όταν ρωτήθηκε για τις επιθέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα, η βουλευτης ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να ακούει την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς είναι... βασανιστήριο ενώ την κατηγόρησε ότι έχει επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η Ομάδα Αλήθειας. Όπως είπε όταν άκουσε απόσπασμα των δηλώσεων της Ζωής Κωνσταντοπούλου «αυτό είναι βασανιστήριο. Είναι, κ. Κοτρώτσο, βασανιστήριο όντως. (...) Εδώ, βλέπουμε δηλώσεις με επιχειρήματα που τα έχει πει Ομάδα Αλήθειας και διάφορα τρολ της ΝΔ» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα και σε μία άλλη συνέντευξη της στο Dnews, απέφυγε να μιλήσει ξεκάθαρα για μια ενδεχόμενη επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο και πάλι τον υπερασπίστηκε από τις επιθέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Όπως είπε η πρώην υπουργός, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανήκει στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και χρησιμοποιεί απολίτικες κουτοπονηριές για να είναι αρεστή σε όλους. Έτσι σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με την Πλεύση Ελευθερίας και τις επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε «Όχι. Τι προοδευτικό μέτωπο να φτιάξουμε με το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ή με απολίτικες κουτοπονηριές τύπου ούτε δεξιά ούτε αριστερά;».
Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και την Νέα Αριστερά
Η Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το να βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές είναι αυταπάτη, γι αυτό πρέπει να ξεκινήσει συζήτηση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα η ίδια τόνισε ότι στο ΠΑΣΟΚ υφίσταται ένας διχασμος ανάμεσα στην προοδευτική πλευρά και το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, όπου μάλλον για το τελευταίο εννοούσε κυρίως την Άννα Διαμαντοπούλου. Επίθεση εξαπέλυσε και στην Νέα Αριστερά, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε όσα έπρεπε για να συνεργαστούν μαζί τους, αλλά αυτοί δεν έκαναν το επόμενο βήμα. Έτσι καταλόγισε ευθύνες στην Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ ότι με αυτόν τον τρόπο στηρίζουν την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πάντως από όσα είπε η Όλγα Γεροβασίλη, το ζήτημα δεν είναι να συμφωνούν πολιτικά, αλλά να συνεργαστούν για την πολιτική τους επιβίωση. Βέβαια όταν μαλώνουν μεταξύ τους για τα πάντα, πως ακριβώς θα κυβερνήσουν κιόλας; Σε κάθε περίπτωση το μπαράζ εμφανίσεων της Όλγας Γεροβασίλη δεν είναι τυχαίο, καθώς υπερασπίστηκε με ζέση τον Αλέξη Τσίπρα και επιτέθηκε με σκληρό τρόπο στην πρώην συντρόφισσά της, την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Άλλωστε η πλευρά Τσίπρα εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη τελευταία με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας και σκοπεύει να απαντάει στις προκλήσεις της.