Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντομίρ Ζελένσκι, ζήτησε να μιλήσει για τον πόλεμο με τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, αλλά η Διεθνής Ομοσπονδία του αθλήματος απέρριψε το αίτημά του.

Ο Ζελένσκι έχει κάνει αντίστοιχες δηλώσεις σε μεγάλες παγκόσμιες εκδηλώσεις και ήλπιζε ότι θα έκανε το ίδιο και στον εν λόγω κορυφαίο ποδοσφαιρικό θεσμό, όμως η FIFA τον εμπόδισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο το απαγορευτικό… οφείλεται στο ότι στόχος του ποδοσφαίρου είναι να ξεχάσουν όλοι τα προβλήματά τους.

«Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να πουν την γνώμη τους, αλλά στο γήπεδο πρέπει να σεβαστούμε πάνω από όλα το ίδιο το ποδόσφαιρο και τους κανόνες του.

Πρέπει να δώσουμε στους 1.000.000.000 και πάνω οπαδούς που θα δούνε το σημερινό τελικό μια στιγμή που θα ξεχάσουν όλοι τα προβλήματα τους, στα 90 ή 120 ή 120 και τα πέναλτι, λεπτά που θα κρατήσει ο αγώνας. Εκτός του παιχνιδιού ο καθένας μπορεί να διατυπώσει τη γνώμη του» δήλωσε ο Ιταλός παράγοντας.