Η IBIA - Διεθνής Ένωση Βιομηχανίας Καυσίμων Nαυτιλίας παρέθεσε μια διακεκριμένη δεξίωση στην Αθήνα, στην επίσημη κατοικία της πρεσβείας της Νότιας Αφρικής. Η εκδήλωση αυτή παρείχε μια εξαιρετική ευκαιρία για τη σύγκληση της παγκόσμιας βιομηχανίας καυσίμων και για την IBIA να ενισχύσει τους δεσμούς της με τα μέλη της και τις ναυτιλιακές και θαλάσσιες βιομηχανίες ενέργειας που ταξίδεψαν για να παρακολουθήσουν την έκθεση Ποσειδώνια.  Τη δεξίωση τίμησαν με την παρουσία τους Πρέσβεις και μέλη του διπλωματικού σώματος, υπογραμμίζοντας τη διεθνή σημασία της συνάντησης.  Η IBIA θα επιστρέψει στην Αθήνα αργότερα φέτος, για να φιλοξενήσει το Ετήσιο Συνέδριό της από τις 5-7 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την παγκόσμια βιομηχανία καυσίμων και τη ναυτιλία, υποσχόμενη ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ευκαιρίες δικτύωσης. Σημειωτέων ότι η Διεθνής Ένωση Βιομηχανίας Καυσίμων Ναυτιλίας (IBIA) αντιπροσωπεύει την παγκόσμια βιομηχανία καυσίμων και παρέχει μια πλατφόρμα δικτύωσης, ανταλλαγής γνώσεων και υποστήριξης.

Η  Dr Lindiwe Msengana-Ndlela, Πρέσβης της Νότιας Αφρικής στην Ελληνική Δημοκρατία στην ομιλια της δήλωσε:

«Για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις ανάπτυξης, διατήρησης και επέκτασης της θέσης της Νότιας Αφρικής ως ναυτιλιακού έθνους, έχουν εφαρμοστεί προγράμματα όπως το Operation Phakisa (το Προεδρικό Πρόγραμμα Οικονομίας των Ωκεανών) για την ενίσχυση της ναυτικής συνείδησης μεταξύ των Νοτιοαφρικανών. Δεδομένου του όγκου της ναυτιλίας στα ανοικτά των ακτών, τα λιμάνια της Νότιας Αφρικής είναι ιδανικά τοποθετημένα για να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως επισκευές πλοίων, αποθήκες και εγκαταστάσεις αλλαγής πληρώματος. Η Νότια Αφρική αποτελεί τον στρατηγικό αφρικανικό κόμβο για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις στον εμπορικό διάδρομο Νότου-Νότου, από την Ασία έως την ανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής, καθώς και για τις συνδετικές διαδρομές κατά μήκος της ανατολικής και δυτικής ακτής της Αφρικής».

presveia-n-afrikis3.jpg

 Εν συνεχεία ο κος Κωνσταντίνος Καπετανακης, Πρέδρος της ΙΒΙΑ ανεφερέ:

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στα σχέδια επέκτασης της IBIA σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων, όσον αφορά το μέλλον της βιομηχανίας θαλάσσιας ενέργειας που εκπροσωπείται από την IBIA. Μόνο μέσω της συμμετοχής των μελών μας και μέσω των συνεργειών που δημιουργούμε, αυτός ο τεράστιος κλάδος θα μπορέσει να επηρεάσει αποφασιστικά την ανάπτυξη. Ευχαριστώ βαθύτατα την Εξοχότατη Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής για τη φιλοξενία, τα καλά της λόγια και την ευκαιρία να ενημερωθώ για τα σχετικά σχέδια και τις φιλοδοξίες της Νότιας Αφρικής».

presveia-n-afrikis4.jpg

Στόχος της Πρεσβείας της Νότιας Αφρικής στην Αθήνα είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ  και να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ του Ναυτιλιακού Τομέα της Ελλάδας και της ναυτιλιακής βιομηχανίας της Νότιας Αφρικής, εστιάζοντας στη ναυτική ανώτερη εκπαίδευση και κατάρτιση, στη Δόκιμη εκπαίδευση και απασχόληση, στην έρευνα και καινοτομία, στη ναυτιλιακή διοίκηση, στη ναυτιλιακή μεταποίηση, στην απαλλαγή της ναυτιλίας από τον άνθρακα και στην ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων.