Χυδιζαίος (ο)

1. πολιτικός που επιδεικνύει χυδαία συμπεριφορά «ποτέ δεν είμαι σίγουρος αν κανείς πρέπει να βάζει στη θέση τους τους χυδιζαίους ή να μην ασχολείται καθόλου μαζί τους»

2. ευρωβουλευτής ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να αναγνωρίσεις ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν να διαλέγουν τους χυδιζαίους τους»

Δεν καταλαβαίνω την έκπληξη από την ανάρτηση του συντρόφου μπασκετμπολίστα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παππά με την οποία περιγράφεται η Νέα η Δημοκρατία ως «φυτώριο δολοφόνων, παιδόφιλων, βιαστών, εγκληματιών… εθνικών βλαξ» (δείξτε κατανόηση για τα ελληνικά, ο άνθρωπος είναι πολύ αριστερός).

Δεν νομίζω ότι ο συγκεκριμένος έχει ποτέ δείξει κάποιο διαφορετικό πρόσωπο κι αν κάτι πρέπει να του αναγνωριστεί είναι η συνέπεια στη συμπεριφορά και την έκφραση.

Ακόμα και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία το κόμμα του Φάμελλου και του Πολάκη «καταδικάζει τους χαρακτηρισμούς», αλλά όχι αυτόν που τους χρησιμοποίησε, δεν πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη.

Ο σύντροφος μπασκετμπολίστας ευρωβουλευτής Παππάς, παρά τις αναγκαστικές «καταδίκες», εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χυδαιότητά του. Είναι, μαζί με τον συνομιλητή των μηχανών Πολάκη, οι πιο αντιπροσωπευτικές φωνές ενός κόμματος που γεννήθηκε από τη διασταύρωση της Αριστεράς του χαβιαριού με τον αυριανισμό.

Ο μηχανισμός

Πολλοί συμπολίτες απορούν γιατί δεν υπήρξε ποτέ τέτοια κινητοποίηση για το Μάτι και νομίζω ότι η απάντηση είναι απλή: τότε υπήρχε αντιπολίτευση έτοιμη να κυβερνήσει (και η οποία κέρδισε τις επόμενες εκλογές), δεν υπήρχε καμία ελπίδα διόρθωσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένου και κυρίως δεν μπήκε σε λειτουργία ο δημοσιογραφικοκαλλιτεχνικός μηχανισμός προπαγάνδας που έχει στη διάθεσή της η Αριστερά.

Οι ελευθερίες της πολιτείας προς τους «ευαίσθητους»

Οι ευθείες απειλές εναντίον όσων συμπολιτών δεν έχουν καμία διάθεση να κλείσουν τα μαγαζιά τους την Παρασκευή δεν δείχνει μόνο τις αντιλήψεις πολλών «ευαίσθητων» συμπολιτών που κινούνται ανάμεσα στον χρυσαυγιτισμό και τον αναρχομπαχαλακισμό. Δείχνει και την ελευθερία κινήσεων που τους επιτρέπει η πολιτεία να έχουν.

Φάτε μάτια… τιμές

Δειλά δειλά (και ενόψει Καθαράς Δευτέρας) εμφανίστηκαν τα συνήθη ρεπορτάζ για τις τιμές των θαλασσινών και έτσι για άλλη μια φορά αισθάνομαι την ανάγκη να ρωτήσω: ποιος ενημερώνεται για τις τιμές προϊόντων από ρεπορτάζ και όχι από αυτό που βλέπουν τα μάτια του στα καταστήματα από τα οποία ψωνίζει;