Η υποψηφιότητα της Δώρας Αυγέρη για τις ευρωεκλογές άνοιξε το δρόμο για την αντικατάσταση της από εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Από καιρό υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, αν και τοποθέτησε ο ίδιος την Δώρα Αυγέρη στη θέση αυτή, ήταν δυσαρεστημένος με τις επιδόσεις της ενώ πρόσφατα την άδειασε προσωπικά για το αλαλούμ με το θέμα της κομματικής πειθαρχίας στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το επικρατέστερο πρόσωπο που ακούγεται για τη θέση είναι η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά.

Η Βούλα Κεχαγιά τους τελευταίους μήνες έχει αναλάβει τη διεύθυνση της κομματικής εφημερίδας Αυγή, καθώς ήταν ένα από τα πρόσωπα στο ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ που ήταν θετικά διακείμενη στον Στέφανο Κασσελάκη. Η ίδια δε κάλυπτε το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ και την εποχή του Αλέξη Τσίπρα και εξέφραζε δημόσια γνώμη για τα εσωτερικά του κόμματος. Τις τελευταίες ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης έψαχνε εναγωνίως νέο εκπρόσωπο τύπου, ωστόσο εισέπραξε άρνηση από γνωστούς δημοσιογράφους και αναγκάστηκε να καταφύγει σε γνώριμα πρόσωπα στα κομματικά μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ άλλων βολιδοσκοπήθηκαν ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου, αλλά και κομματικά στελέχη, προκειμένου να πλαισιώσουν το επικοινωνιακό επιτελείο, όπως οι Δώρα Τζαμπάζη και Έφη Μιχελάκη, ωστόσο το παρασκήνιο είναι οργιώδες και όλα βρίσκονται στον αέρα μέχρι τις τελικές αποφάσεις του προέδρου.

Αν και από το επιτελείο Κασσελάκη μιλούσαν για μεγάλες εκπλήξεις, τελικά φαίνεται ότι η Βούλα Κεχαγιά είναι το επικρατέστερο όνομα για τη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος ενώ είναι βέβαιο ότι θα γίνουν ανακατατάξεις στο επικοινωνιακό επιτελείο. Σε κάθε περίπτωση οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται πιθανότατα την Δευτέρα, ενώ έπειτα θα συνεδριάσει το εκτελεστικό γραφείο του κόμματος με τη νέα εκπρόσωπο τύπου.