Kαλά κάνει ο Στράτος Σιμόπουλος που θέτει θέμα όσον αφορά τη στάση της βελγικής αστυνομίας έναντι των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, που βρέθηκαν στο γήπεδο της Μπριζ για τον αγώνα της ομάδας τους. Μόνο που μάλλον ξέχασε κάτι. Ότι υπάρχουν φίλαθλοι και «φίλαθλοι». Και ως προς τους δεύτερους, τα υβριστικά και χυδαία συνθήματα κατά του πρωθυπουργού μάλλον θα έπρεπε να τον προβληματίσουν, όπως και η συμπεριφορά τους που ενδεχομένως δημιούργησε και έναν προβληματισμό στις αρμόδιες αρχές.

Ναι, μπορεί η αναφορά του βουλευτή της ΝΔ να είναι σωστή, εφόσον εμποδίστηκαν φίλαθλοι, οικογενειάρχες με μικρά παιδιά να φτάσουν στο γήπεδο. Είναι σωστή στην περίπτωση που πράγματι δημιουργήθηκε θέμα, αν έμειναν εκτός φίλαθλοι με εισιτήρια.

Το ενδεχόμενο όμως αυτός να οφείλεται στους «φίλαθλους» ή αλλιώς φανατικούς οπαδούς ή αλλιώς χούλιγκαν που φώναζαν συνθήματα, σήκωναν πανό και έγραφαν υβριστικά, άθλια, χυδαία συνθήματα έξω από το ευρωκοινοβούλιο ίσως θα έπρεπε να προβληματίσει.

Μπορεί να μην τα είδε. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται βέβαιο πως θα έπρεπε να στηλιτεύσει τα υβριστικά συνθήματα κατά του πρωθυπουργού της Ελλάδας και προέδρου του κόμματος με το οποίο είναι βουλευτής.

Αυτά τα χυδαία συνθήματα που είχαν εξαφανιστεί από το προσκήνιο μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2023, αλλά δείχνουν να επανέρχονται από το άλλο άκρο, κάτι φανατικούς οπαδούς του συντρόφου Πούτιν.

Ελπίζουμε ο -κατά τα άλλα λαλίστατος- κύριος Σιμόπουλος να... ενημερωθεί σύντομα και να βγάλει και μια ανακοίνωση για τους χυδαίους τραμπούκους του ΠΑΟΚ που σήκωσαν αυτό το άθλιο πανό, έξω από το ευρωκοινοβούλιο, κατά του έλληνα πρωθυπουργού.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σιμόπουλου:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΒΕΛΓΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΗ ΜΠΡΙΖ

Είχα την τύχη και την ατυχία χθες το βράδυ να βρίσκομαι στο γήπεδο της Μπριζ, στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα μεταξύ των Ελλήνων φιλάθλων και των φιλάθλων και των κατοίκων της Μπριζ.

Έτσι τίποτε δεν προμήνυε αυτό που συνέβη έξω από το γήπεδο. Η οργάνωση της βελγικής αστυνομίας θύμιζε σκηνικό πολέμου με οδοφράγματα, ΜΑΤ, δακρυγόνα, αύρες, χωρίς το παραμικρό μάλιστα σχεδιασμό και χωρίς να υπάρχει τρόπος να περάσουν μέσα στο γήπεδο φίλαθλοι με εισιτήριο που ήρθαν από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη ακόμη και με γυναίκες και παιδιά.

Προσωπικά είχα την "τύχη" να βρεθώ και εγώ απέναντι στα ΜΑΤ και να αισθανθώ τα δακρυγόνα.

Η βελγική αστυνομία έφτασε σε σημείο να παίρνει τα εισιτήρια από Έλληνες που τα είχαν προμηθευτεί στο εξωτερικό, με σκοπό να μην μπουν στο γήπεδο φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, περισσότεροι από τους 1450 τους οποίους επίσημα εδικαιούτο η ομάδα.

Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι η αντιμετώπιση και των security της Μπριζ που κλείδωσαν τη θύρα των οργανωμένων και δεν επέτρεψαν ούτε την έξοδο σε τραυματισμένο στο πόδι οπαδό.

Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Βέβαια, "θύματα" είναι οι περίπου 500 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ με εισιτήρια που έμειναν εκτός γηπέδου, παρά τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ, του προξένου μας στις Βρυξέλλες και εμού προσωπικά να βρεθεί λύση .

Πιστεύω ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η πολιτεία και όσοι φίλαθλοι έχουμε δημόσιο λόγο, πρέπει να συνεργαστούμε και να προχωρήσουμε σε καταγγελίες των συμβάντων στην UEFA και σε κάθε αρμόδιο όργανο της Ε.Ε.

Προσωπικά, θα ζητήσω συνάντηση από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για να του εκθέσω τα γεγονότα. Στην συνάντηση αυτή, φυσικά, μπορούν να συμμετάσχουν και όποιοι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ το επιθυμούν.

Αυτά τα γεγονότα σε βάρος Ελλήνων φιλάθλων δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Οι Βέλγοι, τέλος, καλό είναι να παραδειγματιστούν από τη φιλοξενία που είχαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στη Φρανκφούρτη στο παιχνίδι με την Άιντραχτ.

Εκεί δεν άνοιξε μύτη. Οι φίλαθλοι των αντίπαλων ομάδων ήταν αγκαλιασμένοι.