Ελληνίδες, Έλληνες, πατριώτες, δημοκράτες, συναγωνιστές της πρώτης γραμμής και αναπληρωματικοί του πάγκου, καλή βδομάδα και πάντα επιτυχίες εύχομαι.

 

Γράφει ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

 

Μπήκαμε αισίως στην τελική ευθεία της Αποκριάς και πάμε φουλαριστοί για τις ταραμοσαλάτες και τους χαρταετούς της Καθαρής Δευτέρας, όμως νομίζω ότι αυτές οι Αποκριές κορυφώθηκαν πριν από την τελευταία Κυριακή τους, με τρεις αναπάντεχες και ιστορικές αποκριάτικες συναντήσεις, με πρωταγωνιστή πάντα τον ίδιο θεσμικό παράγοντα του αστικού κοινοβουλευτικού καθεστώτος –που μπορείς να το πεις και καθεστώς Μητσοτάκη αν είσαι αρκούντως οξυδερκής–, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρώτη συνάντηση ο σ. Αλέξης, μετά από δέκα χρόνια, συνευρέθη, μετά συγχωρήσεως, με τα τρακτέρ. Η συνεύρεση αυτή ήταν ιδιαιτέρως θερμή, με ανταλλαγή αγωνιστικών χαιρετισμών από τη μία πλευρά, και κορναρίσματα, μαρσαρίσματα και ντουντούκες από την άλλη, έτσι που άνεμος αισιοδοξίας σάρωσε τον θεσσαλικό κάμπο και η ελπίδα της αγροτιάς σκαρφάλωσε στις λαγκαδιές και στα απάτητα περήφανα βουνά μας.

Η οικονομική ενίσχυση των αγροτών με επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις είναι δεδομένη, έτσι που ακόμα μια φορά θα δικαιωθεί ο αγώνας των αγροτών και η απαίτηση-σύνθημα «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά» θα πάρει σάρκα και οστά.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη δεύτερη (με τη σειρά που εμείς τις πληροφορηθήκαμε) συνάντηση του αριστερού ηγέτη και πρώην πρωθυπουργού με τον κεντροαριστερό ηγέτη και επίσης πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όπου κάποιες φήμες λένε πως συμφωνήθηκε η μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία του πρώτου κόμματος, που βέβαια θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με το τρίτο, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, αφού προφανώς το δεύτερο, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία –όπως λένε οι μυστικές δημοσκοπήσεις– θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και πάλι. Στη νέα αλλαγή θα επιδιωχθεί και η συμμετοχή της κομμουνιστικής αριστεράς αφού «αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ» όπως λέει το γνωστό λαϊκό τραγούδι.

Η τρίτη συνάντηση ήταν και η πλέον εντυπωσιακή, αφού ο θεσμικός Αλέξης είδε έπειτα από χρόνια τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα! Απόκριες δεν είπαμε ότι έχουμε;