«Πετροβολούν τα δέντρα που έχουν καρπούς»

Δημοσιολογούντες και κάποια «τσακάλια» της παρα-δημοσιογραφίας αποφάσισαν (σ.σ.: άγνωστο αν το κάνουν οικεία βουλήσει ή αν λειτουργούν ως εντελλόμενες γραφίδες…) να υφάνουν σενάρια εμπλοκής του Γρηγόρη Δημητριάδη στα όσα συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν στα άδυτα του Μαξίμου.

Οταν γνωρίζουν και οι πέτρες (τα ντουβάρια… λογικό να το αγνοούν) τη στενή και αδιατάρακτη σχέση του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οταν άπαντες μέσα στη ΝΔ γνωρίζουν (εκτός από κάτι όψιμους «μητσοτακικούς») ότι ο Δημητριάδης ήταν ο αγαπημένος εγγονός του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Οταν είναι παγκοίνως γνωστό (κάτι που είναι λογικό να αγνοούν οι… χθεσινοί «κεντροδεξιοί» και οι «μητσοτακικότεροι» του Μητσοτάκη) ότι ο Γρ. Δημητριάδης λειτουργούσε πάντα ως «ασπίδα» απέναντι σε όσους ήθελαν να βλάψουν τον πρωθυπουργό. Ειδικά όταν επρόκειτο για οργανωμένα συμφέροντα και τους αχθοφόρους τους.

Οταν είναι κοινό μυστικό μέσα στην κεντροδεξιά παράταξη ότι ο «ψηλός», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, λειτουργούσε και λειτουργεί πάντα με γνώμονα τις αρχές που πήρε από τον παππού του Κ. Μητσοτάκη και πάντα για το καλό του κόμματος και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ίδιος, πάντως, δεν «σκέφτεται», όπως μαθαίνουμε, να προσκομίσει στους «εισοδιστές» πιστοποιητικό «μητσοτακικών φρονημάτων», ούτε φυσικά να σταματήσει να υπερασπίζεται την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Εξάλλου, το «αίμα νερό δεν γίνεται».

Συμπερασματικά: οι προβοκάτσιες που εκπορεύονται από διάφορα οικονομικά κέντρα, οι κοντόφθαλμες παρόλες κάποιων «δεξιών» μουστερήδων, καθώς και οι «προβλέψεις» ορισμένων «αναλυτών» της πλάκας για τον ρόλο του Γρηγόρη Δημητριάδη θα πάνε στη φυσική τους θέση, που δεν είναι άλλη από τον κάλαθο των αχρήστων.

Υγ.: Η πίκρα όσων χαλούσε τα (ανομολόγητα) σχέδια ο «ενοχλητικός και ανυπάκουος» Γρηγόρης Δημητριάδης δεν κρύβεται. Ωστόσο, έχουν γνώση οι φύλακες εντός και εκτός Μαξίμου. Και ο νοών νοείτο.