Ο συγκεντρωτισμός που επικρατεί γύρω από το γραφείο του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη δημιουργεί εικόνα καχυποψίας και πολιτικής αποδιοργάνωσης. Πολλά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει θέμα μηδενικής επικοινωνίας με τα «πάνω κλιμάκια και μάλιστα σε μια περίοδο που οι αποφάσεις είναι κομβικές λόγω των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις έκλεισε το μέτωπο της Δυτικής Ελλάδας με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σπύρου Σκιαδαρέση, παραμένοντας όμως το σημαντικό κενό στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μόλις είκοσι ημέρες πριν λήξει η προθεσμία υποβολής των συνδυασμών. Συγκεχυμένη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, αφού μετά τη μη εκλογή Καστανίδη πολλά στελέχη είναι «μπερδεμένα». Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για επίσημη υποστήριξη στον Δήμο Θεσσαλονίκης του Στέλιου Αγγελούδη, εκ των πιο στενών συνεργατών του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στην Αθήνα, τα προβλήματα εντοπίζονται στα μέλη της παράταξης του Παύλου Γερουλάνου, που δείχνουν απρόθυμα να πλαισιώσουν την υποψηφιότητα Δούκα. Ισως το μόνο θετικό να είναι η υποστήριξη στην περιφέρεια του πολύπειρου Γιάννη Σγουρού, ο όποιος πλασάρεται ήδη στη δεύτερη θέση για την Αττική. Σε όλο το Λεκανοπέδιο το ΠΑΣΟΚ ήταν τέταρτο κόμμα πίσω από το ΚΚΕ στις εκλογές. Πολλοί αναρωτιούνται αν οι χαμηλοί τόνοι που ακολουθεί το κόμμα τώρα εξυπηρετεί κάποιο σχέδιο ή είναι πολιτική παθογένεια της Χαριλάου Τρικούπη.