Σε μια παντελώς ακατανόητη δήλωση προέβη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, μιλώντας για το έγκλημα που έγινε προχθές στο λιμάνι του Πειραιά. Σε αποστροφή του λόγου του είπε «υπάρχει εκτεταμένη βία και ανοχή στη βία στην ελληνική κοινωνία». Είναι απορίας άξιον, το πού ακριβώς είδε την ανοχή στη βία στην ελληνική κοινωνία, καθώς το συγκεκριμένο αποτροπιαστικό έγκλημα έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η δήλωση Ανδρουλάκη

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το γεγονός αυτό δείχνει μια αποκτήνωση. Πρέπει να μάθουμε κι εμείς να αξιολογούμε αλλιώς την ανθρώπινη ζωή. Τη βία. Υπάρχει εκτεταμένη βία και ανοχή στη βία στην ελληνική κοινωνία [...] πρέπει να δούμε την κοινωνία μας με ένα διαφορετικό μάτι. Διότι βλέπετε ότι η βία είναι πια παντού: στα σχολεία, στις οικογένειες, στην καθημερινότητα. Πρέπει να το πάρουμε αλλιώς. Και δυστυχώς βλέπετε ότι, σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, υπάρχει ανοχή στη βία».

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Τι εννοείτε; Απ' τους αστυνομικούς; Απ' την πολιτεία;»

Νίκος Ανδρουλάκης: «Μα υπάρχει ένα εκτεταμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία μας. Δηλαδή το ότι φύγανε διακόσιοι νεοναζί χούλιγκαγκ (sic) απ' την Κροατία και φτάσαν' να δολοφονήσουν έναν νέο άνθρωπο στο κέντρο της Αθήνας, είναι - υπάρχει κράτος; Αυτό είναι το ερώτημα του πολίτη».

Το πώς στα μάτια του κ. Ανδρουλάκη ένα επιχειρησιακό σφάλμα της ΕΛΑΣ -για το οποίο κινήθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες- μεταφράζεται σε «ανοχή της βίας στην ελληνική κοινωνία», είναι εντελώς ακατανόητο. Δεν μιλάμε για ένα έωλο συμπέρασμα κατόπιν λογικού άλματος, αλλά για πλήρη αδυναμία αντιστοίχισης εννοιών. Σε σημείο να ανησυχεί κανείς για την αντιληπτική ικανότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.