Γκολ από τα αποδυτήρια για τον “σκαφάτο”

560
Πληρωμένη απάντηση

ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ για τον Α. Τσίπρα, αποδείχθηκε η χθεσινή πρώτη μέρα του τριήμερου ντημπέιτ στην Βουλή.

Ένας άνευρος, αμήχανος και καταφανώς αδύναμος πρωθυπουργός, αποδείχθηκε πολύ ευάλωτος στην επιχειρηματολογία του Κ. Μητσοτάκη. Είναι άγνωστο αν μετάνιωσε ήδη, που βιάστηκε να μετατρέψει την πρόταση μομφής εναντίον του άξεστου Π. Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Γιατί επιμήκυνε τον χρόνο του «μαρτυρίου» του, αλλά και γιατί βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να απολογείται, όχι μόνο για την αθλιότητα του «αψύ Σφακιανού». Αλλά και για την θαλαμηγό της ελίτ. Και για τον κυνισμό και την υποκρισία που επέδειξε στην τραγωδία των 102 νεκρών στο Μάτι. Και την κάκιστη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υποχρεώνει τον Ν. Παππά να πληρώνει 500.000 ευρώ για να την διαφημίσει, μήπως και σταματήσει την πολιτική αιμορραγία που έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε όλα αυτά ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε άοπλος «κουρασμένος» και ανασφαλής. Προφανώς λόγω της ηθικής απαξίωσης του, μετά την καταιγίδα των τελευταίων ημερών και όχι μόνο. Ο Α. Τσίπρας πήγε με προσδοκίες σε αυτή την αναμέτρηση και φεύγει-ήδη από την πρώτη μέρα-ηττημένος και με ένα δυσβάσταχτο τίτλο: «Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος».

ΤΟ ΔΕ «αφήγημα» που προσπάθησε να στήσει άρον-άρον με το Ζάππειο, για να έχει «κάτι να πει», του έγινε μπούμερανγκ μέσα σε λίγες ώρες. Τον εμφανίζει να «πανηγυρίζει» γιατί μπορεί να καταφέρει να επιστρέψει(;) την χώρα στο σημείο που την παρέλαβε το 2014. Να «πανηγυρίζει» επειδή αντιγράφει σαν εντελώς αδιάβαστος μαθητής το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη και την πολιτική του Α. Σαμαρά. Γι αυτό και οι «πανηγυρισμοί» του, αποδείχθηκαν «για τα πανηγύρια».

ΚΑΙ ΤΟ χειρότερο: Δεν μπόρεσε να κρύψει την χυδαιότητα που εξήγγειλε προχθές. Παραμονές των ευρωεκλογών-ετεροχρονίζοντας το επίδομα των Χριστουγέννων-θα δώσει ένα πεντακοσάρικο (δίκην…13ης σύνταξης), έναντι της ψήφου των συνταξιούχων! Απροκάλυπτη προσπάθεια εξαγοράς της ψήφου. Ότι πιο παλαιοκομματικό. Ότι πιο προσβλητικό για την νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των πολιτών. Μ’ ένα πεντακοσάρικο. Δηλαδή, όσο περίπου αξίζει μια κούτα από τα πούρα που κάπνιζε πάνω στην θαλαμηγό της ελίτ…