Συνέντευξη στον Τζο Αρλάουκας, στην εκπομπή “The Crossover” για λογαριασμό της Euroleague (podcast) παραχώρησε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Mία ακόμη φορά, ο Γιώργος Πρίντεζης, έδειξε πόσο αφοσιωμένος είναι στον Ολυμπιακό λέγοντας: «Είναι το όνειρό μου να αποσυρθώ ως παίκτης του Ολυμπιακού. Είναι πιο σημαντικός ένας τίτλος ή ένας τελικός με τον Ολυμπιακό, παρά τρεις με άλλη ομάδα. Είναι η ομάδα μου, η οικογένειά μου».

Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ μίλησε για την καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά, τη μεγάλη νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, στο νικητήριο καλάθι που πέτυχε με… πεταχτάρι χαρίζοντας το τρόπαιο στον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση που έχει με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Πρίντεζη:

Για το πώς ξεκίνησε το μπάσκετ: «Για όλους τους Έλληνες, το 1987 ήταν το ξεκίνημα της αγάπης για το μπάσκετ. Εγώ πάντα ήμουν ένα παιδί με μεγάλη ενέργεια. Οι γονείς μου θέλησαν να με βάλουν σε κάποιο άθλημα για να διοχετεύσω αυτή την ενέργεια. Ξεκίνησα από το ποδόσφαιρο ως τερματοφύλακας, έπαιξα τένις και στα 8 άρχισαν το μπάσκετ. Ακόμη θυμάμαι την πρώτη μέρα που μπήκα στο γήπεδο. Είπα στους γονείς μου ότι μου αρέσει πολύ και θέλω να συνεχίσω».

Για το ότι υποστηρίζει τον Ολυμπιακό: «Τον υποστήριζα από μικρός. Η οικογένειά μου ήταν με την αντίπαλη ομάδα, αλλά εγώ επέλεξα αυτήν. Έβλεπα περισσότερο κάποιους παίκτες ποδοσφαίρου και υποστήριζα την ομάδα».

Για τη σεζόν στην Ολύμπια Λάρισας: «Ήταν περίεργη ιστορία. Ήμουν από τα 15 στον Ολυμπιακό και περίμενα την ευκαιρία. Πήρα μια ευκαιρία τρεις μήνες πριν λήξει το συμβόλαιό μου. Τα πήγα καλά, υπέγραψα νέο τριετές και περίμενα ότι θα μείνω. Όταν όμως ήρθε ο κόουτς Γκέρσον ζήτησε εμπειρία στην ομάδα. Δεν με είδε καν να παίζω. Δεν έκανα κάποια προπόνηση. Είπε ότι δεν με θέλει, αλλά θέλει 10 έμπειρους παίκτες. Όταν με είδε να παίζω εκείνη τη σεζόν, είπε στους βοηθούς του ότι με θέλει στην ομάδα την επόμενη χρονιά κι εκείνοι του υπενθύμισαν ότι αυτός είχε ζητήσει να φύγω. Όταν γύρισα, με βοήθησε, αλλά γενικά έπαιζε με μικρότερο rotation».

Για το draft του ΝΒΑ και το γεγονός πως έχει περάσει από επτά ομάδες, χωρίς να αγωνιστεί σε καμία: «Δεν ξέρω πόσες φορές έχουν γίνει ανταλλαγή τα δικαιώματά μου. Το είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Είχα την ευκαιρία δύο φορές να πάω, αλλά δεν ήταν καλό το timing».

Για την επιστροφή στον Ολυμπιακό μετά το πέρασμα από την Μάλαγα: «Με βοήθησε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε χάσει τον Νεστέροβιτς με τραυματισμό. Ήθελαν έναν ψηλό, με ζήτησαν κι επέστρεψα. Ήξερα ότι ο κόουτς Ίβκοβιτς, ο κόουτς Αγγέλου και οι πρόεδροι ήθελαν να γυρίσω. Βοήθησε η συγκυρία»…