Για πρώτη φορά συναντήθηκαν από κοντά σήμερα, Πέμπτη 3 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ελ Αλαμέιν της Αιγύπτου.

Να σημειωθεί πως οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έχουν επικοινωνήσει αρκετές φορές μέχρι σήμερα, αλλά κυρίως τηλεφωνικά. Σχετικά με το τετ α τετ τους, ο κ. Γεραπετρίτης, με τη σειρά του, ευχαρίστησε θερμά τον Σάμεχ Σούκρι για τη συνδρομή της Αιγύπτου στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα με τρία πυροσβεστικά, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο επίσημος λογαριασμός του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Επίσης, απηύθυνε πρόσκληση προς τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα. Τέλος, οι συνομιλίες των δύο υπουργών Εξωτερικών θα συνεχιστούν αύριο, Παρασκευή 4/8, σε πρόγευμα εργασίας.

Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, πως πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Γεραπετρίτης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας Θεόδωρο Β' το Μνημείο Ελλήνων Πεσώντων στη Μάχη του Ελ Αλαμέιν, όπου κατέθεσε στεφάνι ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με άλλη ανάρτηση του υπουργείου στο Twitter.