Παρέμβαση σε ανοιχτή συνεδρίαση υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα «Διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας: Κινητοποίηση για την ειρήνη» θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης την Πέμπτη. 

Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Ακολούθως, ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει σε υπουργική συνάντηση με θέμα την κατάσταση στη Γάζα και την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Τη συνάντηση συνδιοργανώνουν ο Αραβικός Σύνδεσμος/Ομάδα Εργασίας Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας για τη Γάζα, η Νορβηγία και η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο υπουργός Εξωτερικών θα λάβει μέρος στην τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιορδανίας. Θα έχει, επίσης, χωριστή διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών του Μαρόκου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

Επίσης, θα συμμετάσχει στη Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), με αντικείμενο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. 

Στη συνέχεια, θα λάβει μέρος στην τετραμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Κροατίας, κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διαβαλκανικής Συνεργασίας. 

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα πραγματοποιήσει, στη συνέχεια, συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αργεντινής και της Σενεγάλης και στη συνέχεια με την ηγεσία του World Jewish Congress. 

Το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών στην 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ολοκληρώνεται το βράδυ της Πέμπτης με την παρουσία του στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης.