Με τον ομόλογό του στην Ουκρανία Ντμίτρι Κουλέμπα επικοινώνησε τηλεφωνικά νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπτρίτης, όπως ενημερώνει μέσα από ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το αρμόγιο υπουργείο της χώρας μας. 

Όπως αναφέρεται, η επικοινωνία έγινε στα πλαίσιο πολύ καλό κλίματος, με τους δύο υπουργούς Εξωτερικών να συνομιλούν για τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας, καθώς και για τη μακραίωνη παρουσία του Ελληνισμού στις ουκρανικές πόλεις της Οδησσού και τη Μαριούπολης.

Το «ευχαριστώ» του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών στον Γεραπετρίτη 

Επίσης, φυσικά έγινε λόγος και για την εμπόλεμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ουκρανία. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της κυριαρχίας της Ουκρανίας και την πρόληψη των ανθρωπιστικών κρίσεων. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την προσχώρηση της Ελλάδας στην Κοινή Δήλωση των G7 για τη στήριξη της Ουκρανίας.

Επίσης, οι δύο υπουργοί επανεπιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και συμφώνησαν στην πραγματοποίηση επισκέψεων του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθηνα και στη συνέχεια του κ. Γεραπετρίτη στο Κίεβο και στην Οδησσό από κοινού με τον Ντμίτρι Κουλέμπα.